Куче остава до най-добрия си приятел до края

Куче остава до най-добрия си приятел до края
Куче остава до най-добрия си приятел до края

Куче остава до най-добрия си приятел до края

Днешната история е за две кучета, които се казват Сърце и Душа.

Сърце и Душа бяха две кучета, събрани от съдбата. Те били изоставени край пътя и имли единствено едно друго. Затова, когато се случило произшествие, при което Душа бил ранен, Сърце не се отделила от него.

Когато Дона Лохман, директор по спасяването на бездомни животни в Сейнт Луис, се натъква на инцидента на път за приюта, тя веднага се впуска в действие. Душа бил ранен, а Сърце била решена да остане до него.

Дона разказва:

„Сърце лаеше по хората и се държеше защитно. Не беше агресивна, но даваше на хората да разберат, че това е неговият приятел, че той е ранен и че тя бди над него“.

Наблюдаваше всяко негово движение, докато го натоварваха внимателно на задната седалка на джипа на Дона. Pо пътя към приюта Сърце оставаше верен пазач на най-добрия си приятел, дори когато беше вързана на предната седалка.

За съжаление, рентгеновите снимки показаха, че нараняванията на Душа са много по-сериозни, отколкото се предполагаше. Не могат да направят нищо, за да му помогнат да оцелее. За да осигурят време на двамата да се сбогуват един с друг, служителите вкараха Сърце в стаята със Душа. За да може да прекара последните си мигове с него.

Това беше тъжен момент за всички присъстващи. Сърце лежеше с глава върху тялото на Душа, сякаш го прегръщаше за сбогом.

Знаейки, че Сърце ще има нужда от повече любов и внимание, за да преодолее скръбта си. Служителите ѝ дадоха така необходимата баня и тиха стая в приюта, където да си почине, преди да бъде отведена в приемен дом.

Сърце винаги ще има Душа до себе си.

За да може Сърце да носи част от Душа със себе си, където и да отиде. Тя получи малък амулет, който се отваряше и съдържаше в себе си част от пепелта му, както и висулка във формата на крило и се прикрепяше към каишката ѝ. Вечно напомняне за връзката им и спомените, които са споделяли заедно.

Сърце прекара само няколко дни в приюта, преди да отиде в приемния си дом, но не и без да вземе със себе си част от Душа – в преносен и буквален смисъл.

Когато чуете подобни истории, е лесно да забравите колко необикновени могат да бъдат животните, особено когато става въпрос за лоялност, приятелство и любов помежду им, като тази, която видяхме между тези две кучета.

Тя ни напомня, че макар през живота ни да е имало тежки сбогувания. Тези, които са ни скъпи, винаги ще останат близо до сърцата ни. Независимо какво се случва и колко далеч ни разделя животът.

Макар и краткотрайна, историята на Сърце и Душа никога няма да бъде забравена. Тяхното приятелство ще остане завинаги в сърцата на всички, които го чуят, точно както тези две смели кучета останаха заедно до края, въпреки трудните обстоятелства, които се изправиха на пътя им.

Куче остава до най-добрия си приятел до края

ВИЖТЕ СЪЩО: Куче Спи С Брат Си Всяка Нощ И Спасява Живота Му

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Куче остава до най-добрия си приятел до края”

  1. Pingback: Изоставено кученце трепери в снега и вие за помощ - polmarworld.com

Comments are closed.