Кученце в инвалидна количка става куче водач на сляпа лисица

Кученце в инвалидна количка става куче водач на сляпа лисица

Кученце в инвалидна количка, което по невероятен начин се превръща в необичаен водач на сляпа лисица, впечатлява хиляди хора, които знаят трогателната им история.

Очевидно сляпото животно се е научило да следи звука на колелата на количката на големия си брат, което е улеснило прекрасната им връзка. Кученцето от породата западнохайландски териер, наречено Джак, обича да бъде водач на Тиквичка и всъщност вярва, че е неин брат, който я защитава.

И двете животни имат обща история, тъй като са били спасени и избавени от евтаназия поради здравословното им състояние.

Джак страдаше от тумор в гръбначния стълб, който спираше способността му да ходи. Той се нуждаеше от специални грижи до края на живота си. За щастие ветеринарният лекар Ана Лапаз-Мендес му осигурява приемен дом, за който той копнее.

Тиквичка, от друга страна, дойде при жената с два счупени крака и полумъртва. Благодарение на навременната медицинска помощ тя беше спасена.

Когато Джак отиде в новият си дом, Тиквичка вече живееше в къщата на Ан. Но след като Джак пристигна реши да пази Тиквичка от опасности и да и стане брат.

Няколко изображения са доказателство за тяхната връзка и показват как Тиквичка следи брат си с помощта на звук и мирис.

Когато се разхождат в парка, Тиквичка понякога се разсейва, но малкото куче спира и търпеливо я изчаква да го настигне. Джак е голям защитник и предупреждава за всяка опасност, дори когато други кучета или котки се приближат, за да притеснят Тиквичка, той ги отблъсква.

Ана каза:

„Чувства се отговорен да се грижи за нея, както брат за сестра си“.

За кратко време красивото им приятелство става известно на съседите им, а видеоклиповете на Ана в Instagram стават популярни.

Въпреки че Джак не познаваше района, той успя да последва Ан, а по-късно и малката лисица го последва. Всеки път, когато чуе колелата на стола на Джак, тя тръгва в същата посока, а ако по някаква причина го изпревари, спира и изчаква.

Дори вечер двамата могат да бъдат видени да се разхождат заедно, което показва, че връзката им надхвърля обичайните разходки в парка.

Сега Джак се движи по-добре и се интересува от катеричките, понякога ги гони, но после се връща на пътеката си и чака сестра си. Малкото куче никога не се е отнасяло към сестра си като към лисица.

Въпреки че се разбират много добре, не всичко е розово и понякога се скарват, както всяка двойка братя и сестри. Но дори и да се карат помежду си, Джак винаги е насреща, за да се погрижи за нея. В крайна сметка той винаги ще бъде нейният голям брат и специален водач.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Lapaz-Mendez (@vet_lapaz)

Ана смята, че Джак вероятно ще трябва да използва количка до края на живота си, въпреки че ходи по-добре от преди и е станал по-независим.

В къщата има още едно куче на име Крокет. То също се грижи за Тиквичка и държи под контрол пакостите на Джак. Крокет е куче без физически увреждания, така че е полезен за намирането на Джак, когато той се изгуби в храстите.

Семейството се е разхождало в Хампстед Хийт, Северен Лондон, но славата им е нараснала толкова много, че е невъзможно да се разхождат, без да бъдат прекъсвани. Хората ги виждат и веднага ги разпознават.

Ана отбеляза:

„Винаги има твърде много хора, затова сега се разхождаме в по-тихи райони“.

Въпреки това всички техни фенове могат да видят очарователното дуо чрез видеоклипове. Разходките им са споделени в различни социални мрежи.

Ана се надява, че докато Джак се възстановява, той ще остане защитник и водач на Тиквичка още дълго време.

Кученце в инвалидна количка става куче водач на сляпа лисица

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМНО КУЧЕ СЕ ПОЯВЯВА НА СВАТБАТА НА ДВОЙКА И СТАВА ЧАСТ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ИМ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Кученце в инвалидна количка става куче водач на сляпа лисица”

  1. Pingback: Мотоциклетист вижда мъж да бие куче на магистралата, затова спасява кучето - polmarworld.com

Comments are closed.