Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново

Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново

Само преди няколко дни в социалните мрежи беше съобщено за случай на изоставено кученце, вързано за пейка в парка в Мексико сити. До кученцето имаше бележка, в която се обясняваха причините, поради които то е там.

В писмото, което изглеждаше написано от дете, се обясняваше, че е решил да го остави на тази пейка, защото семейството му се отнасяло зле с него и той не можел повече да търпи това положение. Марсела Голдберг, член на дружеството за защита на животните Mascotas Coyoacán, получава съобщение за случая с кученцето и отива заедно с партньорката си Азул Галиндо.

Марсела казва:

„Няколко съседи вече се бяха събрали и му бяха донесли храна и вода, защото беше оставен вързан за пейката без нищо. Но те не можаха да се приближат, защото кученцето беше ужасено, ръмжеше и оголваше зъби“.

На бележката до тъжното кученце, пишеше:

„Моля, осиновете това кученце и се грижете добре за него Моето семейство го малтретира и аз повече не мога да понеса това… Ако не желаете да го осиновите, моля, оставете тази бележка, за да я прочетат и осиновят кученцето ми други хора.

Нервното кученце ръмжеше и държеше опашката си между лапите, докато гледаше уплашено към хората.

„Носех защитни ръкавици, за да мога да подхождам по-уверено, но все пак беше трудно. Свързахме се с треньор с опит с агресивни кучета. Той наблюдаваше ситуацията чрез видеовръзка и ми даваше инструкции, докато успеем да измъкнем примката [над главата му] и да прережем другата верига“.

Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново

След малко галене и прерязване на веригата 7-месечното кученце стана малко по-отзивчиво към жената. Все още беше уплашено, но вече не ръмжеше, а когато пристигнаха във временния дом, беше спокойно.

Кучето, което сега се казва Бостън, постепенно се научи да се доверява на хората и се прояви неговата сладка и игрива личност.

Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново

За щастие историята на Бостън завладя сърцата на хиляди хора, които научиха за него от социалните медии. Много хора кандидатстваха да го осиновят. Сега приютът трябва да избере сред много кандидати идеалното семейство за кученцето.

Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново

Mascotas Coyoacán благодари за голямата подкрепа. Напомни на хората в своя акаунт в Twitter, че приютът има и други животни, които също се нуждаят от дом.

ВИЖТЕ СЪЩО: МАЛТРЕТИРАН МИЛ ПИТБУЛ, СПАСЕН ОТ БОЕВЕ, ТЪРСИ ДОМ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Кученце, изоставено на пейка до писмо, се научава да се доверява отново”

  1. Pingback: Куче чака до яма, докато някой дойде да помогне на брат му - polmarworld.com

Comments are closed.