ЧОВЕК ИЗОСТАВЯ СВОЕТО КУЧЕ-ВЪЛК В ПРИЮТ, ЗА ДА БЪДЕ УМЪРТВЕНО, НО ДОБРОВОЛЕЦ ГО СПАСЯВА

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Вълците са известни с невероятните си качества, като интелигентност и сила. На тях е отделено голямо внимание и в различни медии като филми, книги и картини. Затова в желанието си да ги превърнат в домашни любимци, хората създават вълчата порода, която по същество е хибрид между вълк и домашно куче.

Юки е куче-вълк, което стана много популярно в интернет и според Британи Алън, която е част от организацията „Shy Wolf Sanctuary“.

„ДНК тестовете му показват 87,5% сив вълк, 8,6% сибирско хъски и 3,9% немска овчарка.

Снимка на Юки с Британи изненада не един и двама, тъй като се вижда, че тя го е прегърнала и има доста забележима разлика в размерите. Въпреки това Британи твърди, че Юки не е толкова огромен, колкото изглежда.

Наскоро тя отговори на коментар в Instagram по следния начин:

„… Ъгълът го прави огромен. Всички имаме по един такъв ъгъл.“

Благодарение на тази снимка хората научиха за трагичната история на Юки, която вероятно нямаше да е жива днес, ако не беше приюта.

Британи казва:

„Спасихме го от тежка съдба. Той е купен от развъдчик, но те осъзнават, че е твърде голям, за да се справят с него. Той е бил изоставен в приют, когато е бил само на 8 месеца, за да бъде умъртвен. Тогава се появихме ние и му дадохме дом, и оттогава той е с нас.

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Един от директорите на „Убежище за плашливи вълци“ добави:

„Юки дойде при нас през 2008 г. в сравнително добро здраве в сравнение с много други животни, които идват при нас. Отначало беше много общителен и обмисляхме да го използваме като посланик. Но скоро след това получава травма на задния си крак. Необходими са му 5 операции, за да се възстанови, а през това време Юки става все по-агресивен, особено когато е в клетка“.

Членовете на резервата споделят снимки на Юки в новия ѝ дом през 2012 г.

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Джуди, която работи като доброволец в резервата, казва:

„Юки ти дава да разбереш дали иска да бъдеш в неговия комплекс, или не. Има малка група жени, които тя допуска, и ние я наричаме „харем“.

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Този резерват е основан през 2001 г. от Нанси Смит. Центърът за обучение и преживяване „Shy Wolf Sanctuary“ (SWS), намиращ се в Неапол, Флорида, рехабилитира и приютява всички вълци и други екзотични животни, които са отглеждани в плен. Освен това се стреми да образова хората за значението на защитата на тези животни.

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Мисията им се определя като „свързване на хората и животните чрез образование“.

Вълците често са отбягвани и последната им надежда да намерят помощ е в резервата Shy Wolf Sanctuary.

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Човек изоставя свеото куче-вълрк в приют, за да бъде умъртвено

Британи каза:

„Те са същества, които изискват уважение. Ако беше в дивата природа, срещата щеше да е съвсем различна. Животните, с които работя, никога не са живели в дивата природа и никога няма да живеят в нея, така че те са по-социализирани. Показваме техните очарователни моменти с надеждата, че хората ще се идентифицират с тях и ще променят реакцията си от страх към здравословно уважение чрез образование. Освен това им даваме шанс за достоен живот, защото в противен случай те биха били евтаназирани“.

Поведението на кучетата-вълци може да бъде непредсказуемо поради смесицата им от черти, така че осиновяването на тези животни носи определени предизвикателства, за които хората може да не знаят.

„Според мен те са по-трудни, защото не се знае точно колко % има в себе си гена на вълк и на куче. Не е задължително Юки да е по-общителна от чистите вълци. Имаме вълци, които бягат, когато видят хора, защото са срамежливи. Юки тича към новия човек и ако той не му харесва, става агресивен към него. При вълците, щом ви опознаят и се почувстват комфортно, те ще бъдат любвеобилни, въпреки че винаги ще бъдат вълци, трябва да уважавате границите им и да не заставате между тях и храната им. И двамата са социални с хората, които приемат, но са много селективни. Това важи и за другите, когато те приемат, връзката е уникална“.

Джереми Албрехт каза:

„Днес Юки е едно от най-интересните животни в резервата. Не е лесно да го опознаеш, но той се е сприятелил с някои от доброволците. Наричаме го „Уууу“, защото това е звукът, който издава, когато ги види, за да ги накара да дойдат и да прекарат време с него.

За съжаление резервата получава тъжната новина, че Юки страда от рак на кръвта.

„Тя беше диагностицирана миналата година и за съжаление заболяването е неизлечимо. Не знаем колко време ѝ остава, въпреки че Юки се бори с него от дълго време и упорито продължава. Когато дойде денят, в който тя започне да проявява симптоми, ще направим това, което правим винаги – ще вземем правилното решение, за да не страда. Да се сбогуваме с животните си е много трудно и в неговия случай няма да е по-различно. И въпреки че много от тези животни са имали тежко начало, те винаги завършват добре в приюта. Когато времето им при нас приключи, последното нещо, което правят, е да освободят място за друго животно, което да бъде спасено и да получи добър живот“.

Животът на Юки е много труден, но благодарение на приюта „Плах вълк“ той знае какво е да се отнасят към него с уважение и любов и със сигурност ще бъде така до последния ден от живота си.

ВИЖТЕ СЪЩО: КИТ СПАСЯВА ВОДОЛАЗ ОТ ГОЛЯМА АКУЛА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

2 thoughts on “ЧОВЕК ИЗОСТАВЯ СВОЕТО КУЧЕ-ВЪЛК В ПРИЮТ, ЗА ДА БЪДЕ УМЪРТВЕНО, НО ДОБРОВОЛЕЦ ГО СПАСЯВА”

  1. Pingback: Сладък питбул кани бременна бездомна котка в дома си, за да роди бебетата си - polmarworld.com

  2. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous
    blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

Comments are closed.