В приюта пренебрегват котка заради „намръщенаta физиономия“

В приюта пренебрегват котката заради нейната "намръщена физиономия".
В приюта постоянно пренебрегват котката заради нейната "намръщена физиономия".

В приюта пренебрегват котката заради нейната „намръщена физиономия“.

Една вечер Франсиска Франкен разглежда уебсайта на местния приют за животни, когато попада на необичайна котка. Имаше нещо в плоското лице на котката, в нейната строга позиция и в тъжните й очи, което я накара да спре да чете.

„Видях снимката му и се влюбих в нея веднага щом я видях“, казва Франкен. „Ами отначало се смях, защото снимките бяха толкова смешни и никога преди не бях виждала такава котка.“

Веднага писала на приюта, за да разбере дали котката все още е свободна. Била толкова нервна в очакване на отговора, че не могла да заспи през нощта. Но когато й се обадили от приюта, не могли да повярват, че тя наистина иска Бийн.

„Обади ми се дружелюбна дама от спасителния център и ме попита дали Бийн наистина е котката, за която искам да кандидатствам, защото очевидно никой досега не се е интересувал от нея“, казва Франкен. „Жената, която ми се обади, се уплаши, че просто съм натиснала грешен бутон или нещо подобно.“

Преди да попадне в приюта, Бийн е живял като бездомник в парка. Тя страдаше от очна инфекция и други заболявания и никога не беше познала любовта на дома. Но Франкен е решен да промени това.

„Една жена ме заведе в стаята си и това, което видях, беше много по-красиво, отколкото можех да си представя“, казва Франкен. „Бийн беше (и все още е) толкова мъничък. Той има много ниски крака, къса опашка и най-плоското лице, което съм виждала през живота си. Започнах да плача, когато влязох в стаята. Той изобщо не беше това, което си представях, изглеждаше много по-добре от на снимките“.

„Много хора, които я видели в приюта, казали, че е грозна, но аз мисля, че е най-съвършеното нещо на света“, добави Франкен.

Франкен веднага прибра Бийн у дома, а котката се увери, че новата ѝ майка е разбрала колко е благодарна.

„Отначало тя беше много по-привързана и се беше залепила за мен, където и да отидех“, казва Франкен. „Мисля, че тогава тя разбра, че няма нужда да се преструва и че никога повече няма да я бъде изоставена. Дори и да престанеше да бъде нежна и мила, тогава започна да ми показва дръзката си страна. Но на мен това ми хареса, защото тя показа истинското си лице.“

В приюта пренебрегват котката заради нейната "намръщена физиономия".

Сега Бийн спи в леглото на Франкен всяка вечер и винаги трябва да е в една и съща стая с нея. Любимото нещо на Бийн на света, освен майка ѝ, са маслините. Винаги, когато усети мирис на маслини или маслинова саламура, малко се побърква.

„Първият път, когато открадна маслина, беше, когато хапвах късно през нощта и тя изтича до мен, грабна маслината от ръката ми и изтича да я изяде под дивана“, казва Франкен ….

В приюта пренебрегват котката заради нейната "намръщена физиономия".

Зелените маслини и чушките съдържат химикали, наречени изопреноиди, чийто състав е подобен на този на котешката мента. Бийн е толкова обсебена от солените лакомства, че крещи на майка си всеки път, когато я види да вади маслини от хладилника.

За щастие маслините са безопасни за котките, но в умерени количества, така че Франкен и ги дава като награда.

В приюта пренебрегват котката заради нейната "намръщена физиономия".

Задоволяването на маслиновата мания на Бийн е най-малкото, което Франкен смята, че може да направи за сладката котка, като се има предвид всичко, което Бийн е направила за нея.

„Бийн не е животно за емоционална подкрепа, но определено ми помогна да преодолея някои трудни моменти“, казва Франкен. „Тя означава толкова много за мен и заслужава цялата тази любов, след като е имала толкова труден период, преди да дойде при мен.“

В приюта пренебрегват котката заради нейната „намръщена физиономия“.

ВИЖТЕ СЪЩО: СНИМКИ НА УКРАИНЦИ С ТЕХНИТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ В ТРУДНИ ВРЕМЕНА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box