Жена намерила ранено куче в планината и го свалила с нея на раменете си

Жена намерила ранено куче в планината и го свалила с нея на раменете си
Жена намерила ранено куче в планината и го свалила с нея на раменете си

Жена намерила ранено куче в планината и го свалила с нея на раменете си

Тиа Маре Варгас е жена, която е на поход в родния си град Айдахо Фолс, САЩ, и се превръща в герой, след като носи на раменете си безпомощно, ранено и бездомно куче, тежащо около 25 килограма.

Тя е на поход със 76-годишния си баща Тед Каспер, който на два километра от върха решил да си почине и да я изчака.

След като стигнала до върха и тръгнала да посреща баща си, Тиа забелязала голям английски спрингер шпаньол, който куцал, а от етикета на нашийника му разбрала, че се казвал Бумер. Тя не се поколебала да му помогне.

„Ако това беше моето куче, детето ми или някой, когото обичам, бих искала някой да направи това за мен. Няма как да го оставя там и сърцето ми да е спокойно“. Каза Тиа.

Очите на Бумер бяха подути, всъщност цялото му тяло беше подуто. Наред с други неща, той имал порязвания и драскотини по корема и главата.

Спасяването на това малко куче беше предизвикателство, но определено си заслужаваше.

„Вдигнах кучето и веднага усетих трудността. Никога досега не бях изпитвала подобно чувство. Трябваше да пропълзя под него, за да го вдигна на раменете си. Занесох го там където беше баща ми.

Тед реши да направи снимки, когато видя дъщеря си да слиза с кучето на раменете си.

Тиа си спомня как баща ѝ каза, докато се смееше:

„Не мислиш ли, че този поход е достатъчно труден, трябва ли да вземеш и куче? Баща ми ме кара да се смея. Чувството му за хумор ме караше да продължавам. Той е велик човек.

Продължават пътуването си и решават да поемат по по-малко стръмния път, за да им е по-лесно, но не отчитат факта, че властите са предупредили, че проходът е затворен заради сняг и отломки.

„Изгубихме се два пъти. Не успяхме да намерим пътеката заради снега и падналите дървета, които покриваха пътя, а след това започна да вали. Главата и вратът ме боляха много, краката ми трепереха. Бях на ръба да се разплача и си мислех: „Трябва да измъкна това куче, не искам да го оставя да умре. Каза Тиа.

„Когато исках да се откажа, се молех. Почувствах нещо необяснимо, сякаш някой беше свалил тежестта от раменете ми. Молитвата и шегите на баща ми ми дадоха сили. Помислих си: „Добре съм. Мога да направя това. Каза Тиа.

Започнало да вали и Тиа и Тед се оказали от грешната страна на реката. Пътеката била толкова заснежена и заледена, че се наложило да се спуснат по друга пътека.

„Очевидно било, че Бумър изпитвал силна болка и бил гладен. Бяхме благодарни, че можем да му дадем нещо. Баща ми му даде голяма порция от сандвича си, а аз му дадох бисквити.

След като в продължение на шест часа вървели 11 километра, те стигнали до местоназначението си и жената намерила бележка, оставена от семейството на кученцето на таблото за обяви, в която пишело:

„Изгубено куче на име Бумер, обадете се на този номер“.

Бумер се е изгубил, тъй като предишния ден семейството му е било на поход, а той се е отклонил и е паднал в 30-метрова снежна пукнатина, след което се е търкалял още 60 метра.

Те искаха да намерят кучето си, но от друга страна знаеха, че ще трябва да се сбогуват с него, когато се преместят в Аризона, тъй като не можеха да го вземат със себе си. Така че за Тиа беше добра новина, че ѝ е позволено да го задържи.

„Не съм имала куче от 15 години, но сега Бумер е като син и 100% част от семейството ни. И двамата имахме ангел-хранител в този ден“.

Ветеринарният лекар прегледа Бумер и установи, че има предимно натъртвания, синини и драскотини, както и изкълчена става и скъсани връзки на крака. Той е на път да се възстанови и се справя много добре.

Жена намерила ранено куче в планината и го свалила с нея на раменете си

ВИЖТЕ СЪЩО: КУЧЕ СЕ РАЗПЛАКВА, КОГАТО ВИЖДА, ЧЕ ОТИВАТ ДА ГО СПАСЯТ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com 

Facebook Comments Box