Войник остава до умиращото си куче до самия край

Войник остава до умиращото си куче до самия край
Войник остава до умиращото си куче до самия край

Войник остава до умиращото си куче до самия край

Връзката между хората и кучетата е силна – особено когато те са преживели толкова много, колкото немската овчарка Бодза и сержант Кайл Смит.

Двамата се запознават по време на съвместната си служба във военновъздушните сили на САЩ и веднага стават най-добри приятели. През годините те служат на много мисии заедно и когато идва време Бодза да се пенсионира, сержант Смит го осиновява.

Пенсионирането на Бодза е щастливо време, докато не се разболява от неизлечима, инвалидизираща болест.

Миналия месец 11-годишният Бодза почива. А сега една красива, сърцераздирателна снимка на сержант Смит и неговия най-добър приятел разплаква всички любители на животни.

Сега ще ви разкажем за историята на сержант Смит и Бодза

Сержантът от военновъздушните сили на САЩ Кайл Смит се запознава с немската овчарка Бодза през 2012 г. Бодза е куче за откриване на експлозиви и двамата са назначени на 189-дневна мисия в Киргизстан.

Кайл и Бодза бързо се сприятеляват и прекарват почти толкова време в игри заедно, колкото и в работа.

Войник остава до умиращото си куче до самия край

Затова, когато дойде време Бодза да се пенсионира, Кайл не се поколеба нито за миг, преди да го осинови.

„Взех го у дома още същия ден“, каза Кайл.

След пенсионирането си Бодза с удоволствие заменя прекарването на свободното време на работното място с игра с най-добрия си приятел вкъщи.

Войник остава до умиращото си куче до самия край

Бодза е диагностицирана с нелечимо заболяване на гръбначния мозък, наречено дегенеративна миелопатия. Първоначално заболяването кара засегнатите кучета да загубят координацията си. След това с течение на времето те губят способността си да ходят и накрая стават параплегични.

Кайл е съсипан, когато вижда как здравето на приятеля му бавно се влошава. Тази година болката от болестта на Бодза става непоносима. Кайл е изправен пред ситуация, която никой собственик на куче не иска да преживее. Време е било любимата му Бодза да бъде умъртвена.

Войник остава до умиращото си куче до самия край

Кайл и девет негови колеги завеждат Бодза във ветеринарната клиника Форт Блис в Ел Пасо, Тексас. Те поставиха одеяло на пода и се погрижиха Бодза да се чувства възможно най-удобно в последните си мигове.

След всичко, което двамата бяха преживели заедно, това беше разбираемо. Кайл не можа да сдържи сълзите си, когато видя как най-добрият му приятел си отива от този свят. Но за щастие, до него бяха колегите му, които го подкрепиха.

„Оставиха ме да плача като бебе. Потупаха ме по гърба и ми дадоха да разбера, че всичко ще бъде наред. Шефът ми веднага отиде и взе едно знаме, преметна го през нея и ме остави да изживея последния момент“.

Смит казва: „Всеки от нас има куче, което е също толкова специално за него. Аз се ожених с това куче, развеждах се с него. Имам син, който е на път, и най-сърцераздирателното е, че наистина ми се иска тоя да е по-млада, за да може синът ми да си играе с нея. Тоя беше най-милото куче на света.“

Кайл кремира Бодза и пази праха и у дома, заедно със снимки на четириногия си приятел.

Какво прекрасно приятелство и невероятна връзка! Това показва колко близки могат да бъдат кучетата и хората.

Благодарим ви за службата, Бодза! Почивай в мир.

Войник остава до умиращото си куче до самия край

ВИЖТЕ СЪЩО: СПАСЕН ПИТБУЛ С ТРАГИЧНО МИНАЛО ВОДИ ЗАБАВНИ РАЗГОВОРИ С НОВАТА СИ МАЙКА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box