6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване

6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване

6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване

6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване

Вече е достатъчно лошо, че милиони кучета няма да имат възможност да се радват на любящ дом, както много други кучета имат такава възможност. Още по-тежката действителност е, че приютите за убиване на кучета съществуват и за съжаление са законни. Наистина няма начин да се разбере това.

Но след като 4-годишният Роман научава за приютите за убиване на животни, той е напълно против тази идея. В отговор на това той решава да се посвети на откриването на организация с нестопанска цел на име Project Freedom Ride, която да даде на над хиляда кучета шанс не само за оцеляване, но и за вечен дом. Преди две години решава, че ще се включи в тази инициатива.

Сега, когато е на шест години, Роман обяснява какво го е вдъхновило да създаде своята невероятна мисия. Той и майка му Дженифър „Джен“ Маккон били на събитие за осиновяване в Тексас. Малкият Роман веднага попитал майка си защо кучетата са там. Щом разбрал, че са сираци, той отговорил, че всяко от кучетата трябва да има дом. Един ден Джен и семейството ѝ осиновили куче от приют за убиване на животни, което предизвикало вдъхновение.

Днес Роман и майка му водят кучета от приюти в Тексас, в които има много убити, до Вашингтон, за да им намерят нов дом. Джен заявява: „Светът за едно куче, общо взето, е много по-добър тук, във Вашингтон, отколкото в Тексас.“

Роман отделя време и за запис на лични видеоклипове с приютени кучета, в които дава информация за тях (възраст, вид на кучето и др.), за да ги публикува във Facebook с цел по-бързото им осиновяване. Той също така комуникира със семейства, които се интересуват от потенциално осиновяване на кученце. Благославям сърцето на това младо момче!

Проектът Freedom Ride си партнира и с различни спасителни приюти в Тексас, които имат една и съща цел – да осигурят дом на всяко животно, което настанят.

Откакто е започнал мисията си, Роман е помогнал на над 1050 кучета и продължава да брои. Това са много космати приятели!

Ако можехте да стартирате каквато искате организация с нестопанска цел, без да се страхувате от осъждане или загриженост за финансирането, какво бихте започнали?

Гледайте видеото по-долу за вдъхновяващия Роман и неговата прекрасна организация с нестопанска цел!

6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване

ВИЖТЕ СЪЩО: НОВОРОДЕНИТЕ НА КУЧЕ УМИРАТ ПРИ ПОЖАР, СЛЕД КОЕТО ТО СЕ СРЕЩА С ГРУПА СИРАЦИ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “6-годишно момче с мисия за спасяване на над 1000 кучета от приюти за умъртвяване”

  1. Pingback: Това куче е щастливо, защото хората са си спомнили за рождения му ден

Comments are closed.