Малтретирано куче се появи пред вратата на новия си спасител

малтретирано куче

Добър самарянин в Ню Йорк, отваря вратата си една студена зимна вечер и открива бездомно куче, което трепери в ледения януарски въздух. Тя не само била силно недохранена, но без козина. Мъжът нямал представа откъде е дошло това бездомно и малтретирано куче, но знаел, че трябва да й помогне и незабавно да я стопли.

„Изглежда, че е била захвърлена край пътя и изоставена. Беше ледено-студена нощ, тя е дошла на вратата ми, търсейки храна и топлина. „

малтретирано куче

Малтретирано и треперещо от студ куче се появява пред вратата на новия си спасител

Мъжът, който остана анонимен, реши да спаси малтретираното куче от студа. След това той се обади в полицията.

Незнаейки какво друго да направи, той решил, че полицията ще може да помогне. И той е бил прав. Полицията се появила на вратата му, за да отведе милото малтретирано куче в приюта. След като кучето пристигнало в приюта, персоналът я прегледал и всички останали съкрушени от състоянието на бедното кученце.

„Тя беше в много лошо състтояние. Имаше няколко отворени разкъсвания по лицето и шията и беше почти лишена от козина. Беше тъжно. Винаги е тъжно да ги виждам такива бедни същества в подобно състояние.

„За съжаление, бездомното куче страдаше от Демодекс, ужасно състояние на кожата, което се развива в резултат на акари под кожата.

малтретирано куче

Според ветеринарните лекари, крастата Демодекс може да бъде фатална за животното, ако е оставено дълго време без лечение. Въпреки че бездомното куче бе успяло да оцелее в многобройните й изпитания, те все пак имаха отпечатък върху здравето и. Крастата оказва сериозно влияние върху нейното здраве. Не само я остави без косми, но и кожата й беше в пагубно състояние. Тя беше суха, люспеста и покрита със заразени рани.

малтретирано куче

„Когато се чеше, тя разкъсва плътта си, което води до още заразени области по тялото и много кървене.“

Всички в приюта страдаха за сладкото бездомно куче. Те й осигуриха цялото медицинско лечение, необходимо за борба с нейните инфекции и акари. Те също така се погрижиха да й дадат много любов, грижа и търпение, докато тя се възстанови.

Персоналът на приюта дори даде име на бездомното куче, Пени. За изненада на всички Пени започна да се възстановява много бързо.

„В рамките на една седмица тя изглеждаше като различно куче. Ветеринарят беше доста впечатлен от нейното възстановяване “

Миличката Пени продължила да се лекува в приюта и в рамките на няколко седмици тя изглеждала като здраво и щастливо кученце. Сега тя е на 100% без краста, въпреки че Перес казва, че може никога да не и св възвърне козината на някои места.

„Тя е истински боец и е много издръжлива. Очевидно сега е много по-малко стресирана, защото тя общува с хората, има подходяща храна и спи много добре “, споделя той.

Що се отнася до човека, който е изоставил бедната Пени и който цял живот я е малтретирал , справедливостта възтържествува и за него.

Полицията го идентифицирала в рамките на 24 часа. Те го арестували по обвинение в жестокост към животни и, ако бъде признат за виновен, ще бъде изправен пред солидна глоба от 1000 долара и евентуален затвор.

Докато всички се радваха да видят лицето, което малтретира Пени, да бъде изправено пред съда, малка Пени се радваше на новото си любящо семейство.

„Имахме много молби да за осиновява, но тези двама души са страхотни стопани на домашни любимци. Те действаха много тактично с Пени. Идваха да я посещават няколко пъти седмично. Водиха и кучетата си и всички четириноги се чувстваха страхотно заедно.

Сигурни сме, че Пени е изпълнена с благодарност за любовта, подкрепата и грижите на персонала на приюта, както и за новото си любящо семейство.

Споделете тази прекрасна история с приятелите и семейството си.

ВИЖТЕ СЪЩО: ПОЛИЦАЙ ОСИНОВЯВА ИЗОСТАВЕН ПИТБУЛ, ЗАВЪРЗАН ЗА ОГРАДА В СТУДЕН И ДЪЖДОВЕН ДЕН

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Малтретирано куче се появи пред вратата на новия си спасител”

  1. Pingback: Възрастно куче лети 400 мили, за да получи нов дом | polmarworld.com

Comments are closed.