Неща, които трябва да знаете за кучетата

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Кучетата са изключително лоялни и обичащи животни, те със сигурност заслужават да бъдат най-добрият приятел на човека. Който има куче в дома си, ще разбере отлично всеки от моментите, описани в този списък, и ако все още го нямате, не пропускайте нито един от тях: трябва да знаете всичко.

По-долу ще ви обясним общо 15 неща, които трябва да знаете за кучетата, и разбира се, не забравяйте да коментирате, тъй като има още много, да не говорим, които ги правят специални, забавни и перфектни.

Кой е там ?!

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Въпреки че не всички, повечето кучета са бдителни по природа. Вероятно няма да е първият път, когато при най-малкия шум на вратата вашето куче започва да лае развълнувано, чудейки се кой е там… Кой не обича да бъде предупреден от кучето си за нежелани посетители?

Те не спират да ви ближат

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Понякога те могат да бъдат по-упорити в опита си да получат внимание, като ви целуват прекомерно, докато напълнят лицето ви с лиги. Понякога те дори могат да прекалят, като се опитват да вкарат езикаси в носа или устата ви.

Вечни кученца

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Дори кучето ви да е възрастено, то винаги ще се държи като бебе, това е едно от най-сладките качества, които кучетата притежават: те са много активни и игриви. Намерете идеалния тип играчка за него и винаги го насърчавайте да поддържа това забавно отношение.

Те презират леглото си и предпочитат пода

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Разхойдали сите го 1 час къде ли не и сте си играли с него, изкъпали сте го с цялата си любов и то накрая да легне на пода! Ще за наглост…

Те са малко нахални, когато има храна

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Истината е, че всички знаем какво се случва, когато кучето чуе пластмасовия звук на торба с картофи. Тогава те стават изключително послушни и си слагат по-сладко лице на скръб … Понякога не контролират дистанцията си.

Тяхната част от леглото и вашата

Не очаквайте кучето ви да иска да сподели собственото ви легло, какво мислите ?! Ако не сте внимателни, в крайна сметка ще ви изхвърли (или ще ви остави областта на краката).

Правят пакости, когато не ги виждате

Кучетата ни обичат толкова много, че когато ни няма, те наистина се натъжават, дори дъвчат обувки или друг предмет.

Най-сериозните случаи се случват, когато страдат от тревожност при раздяла. Не забравяйте, че не трябва да ги наказвате, а по-скоро да им помагате да решат проблема чрез използване на конг или активно упражнение.

Лесно се плашат

Кучетата могат да се изплашат, когато намерят предмет или домашен любимец, които не са виждали преди, реакциите им са наистина забавни и изненадващи.

Погледът на отиваме ли на улицата?

Кучетата наистина обичат да се разхождат. Освен че се облекчават, това е и забавно време за тях. Когато искат да излязат навън, могат да ридаят малко или да настояват с каишката в устата си. Те са толкова сладки!

Те полудяват, когато се прибереш у дома

Кучетата са тези, които са най-щастливи от пристигането ви у дома, те просто полудяват от щастие.

Стават твоя сянка

Истината е, че когато едно куче ви обича, то не може да избегне да не ви следва, където и да отидете: или за да си приготвите сандвич, или да отидете до тоалетната, вашето куче винаги ще бъде готово да ви последва. Навсякъде. Без изключение.

Те ще обичат бебето ви, сякаш то е тяхно

Неща, които трябва да знаете за кучетата

Не знам дали някога сте виждали каква е първата реакция на куче при пристигането на бебе, но истината е, че кучетата имат шесто чувство за това и разбират деликатността на новороденото. Ще откриете в кучето си най-търпеливата детегледачка, която може да съществува.

Те винаги са щастливи

Кучето не разбира от лоши дни или негодувание. Винаги можете да се радвате на хубав ден с него, ако се оставите на него. Те са толкова благодарни и сладки, че като осиновите куче, животът ви ще стане щастлив и позитивен. Проверено!

Те никога не се уморяват от вашите ласки

Неща, които трябва да знаете за кучетата

За разлика от котките, кучето никога няма да се умори да получава ласки и глезотии, всъщност те могат да станат малко настойчиви в намерението си да получат внимание.

Те са най-добрият приятел, който човек може да има

Кучетата несъмнено са най-добрите спътници в живота. Тяхната лоялност, красота, приятелство и разбиране са просто най-добрият подарък, който можем да имаме в този живот.

Неща, които трябва да знаете за кучетата

ВИЖТЕ СЪЩО: 9 ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ ЗА КУЧЕТА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Неща, които трябва да знаете за кучетата”

  1. Pingback: Какво означават позите за сън на котките? | polmarworld.com

Comments are closed.