Животни, спасили човешки животи

Благодарение на Интернет има много истории, които идват при нас за невероятни животни, които не са се поколебали да помогнат и дори да дадат живота си, за да защитят тези, които обичат. По същия начин някои животни също са рискували живота си или не са се поколебали да помогнат на някои хора, дори без да ги познават. Животни, спасили човешки животи

Не пропускайте тази статия, в която ще ви разкажем невероятните истории на 10 животни, спасили човешки животи. Четириноги герои, космати, с крила и рога, които са там, подготвени или не, така че днес можете да се вълнувате, четейки техните невероятни подвизи. Благодаря!

Лулу, смелото прасенце

Животни, спасили човешки животи

Един ден, както всеки друг, Джоан Алтсман се свлече на земята, след като ужасна болка прободе гърдите ѝ. Джоан е станала жертва на сърдечен арест в дома си. Можеше да бъде фатално, но за щастие там е било нейното малко прасенце Лулу. След като видяла собственичката си да се гърчи от болка, тя избягала от къщата и дори не се поколебала да спре движението, за да предупреди някого и да се опита да помогне на човека си.

Никой не искаше да се доближи до нея. Не и обръщаха внимание. Лулу тичаше по улицата, но никой не желаеше да си губи времето за привидно изоставено прасенце. Затова се прибра вкъщи и се опита да помогне на Джоан. Виждайки, че тя все още се гърчи, Лулу отново излезе на улицата, забързана, с надежда, че този път някой наистина ще и обърне внимание.

Усилията и не бяха напразни: мъж забеляза Лулу на улицата и се опита да я последва, докато тя го водеше към дома си. Изненадата на мъжа беше огромна, когато той намери жена, лежаща на земята. Той бързо се обади на 911 и в крайна сметка Джоан успя да спаси живота си. Смелостта и решителността на Лулу спасиха живота на собственичката й, така че Лулу със сигурност заслужава да бъде в този списък с животни, които са спасили животи.

Jambo, горилата от зоопарка в Джърси

Животни, спасили човешки животи

Джамбо е горила, която живее в зоопарка в Джърси (САЩ) до 1992 г., датата на смъртта си. Един ден, докато Джамбо бил в неговия комплекс, петгодишно момче на име Леван Мерит паднало в него, оставяйки го напълно зашеметен и в безсъзнание.

Тълпата беше ужасена, когато видя, че горилата подскача около момчето, но тя им даде невероятен урок: горилата се приближи до момчето и го покри, сякаш разбираше, че е в опасност. Тя не направи нищо друго. Просто стоеше там и го галеше по гърба. Когато се събуди, Леван започна да плаче, в този момент Джамбо се отдръпна и позволи на персонала на зоопарка да спасят малкото момче.

В момента Джамбо има статуя в негова чест, в същия зоопарк в Джърси, където са проведени няколко проучвания, които показват, че сребърните горили атакуват само когато вярват, че са в опасност.

Тоби, експертното куче за първа помощ

Животни, спасили човешки животи

Колкото и невероятно да изглежда, това куче на име Тоби спаси собственичката си по най-неочаквания начин: като извърши маневра Heimlich.

Деби Паркхъртс, американка и собственик на красив златен ретривър, се задавя с ябълка. Тя се ударя в гърдите в отчаян опит да спаси живота си, но не успява. Нейното очарователно куче Тоби започна да скача върху нея, докато успее да я накара да извади ябълката. Удивително.

Трите лъва

Животни, спасили човешки животи

Тази история се развива през 2012 г., когато млада африканска жена е отвлечена от 7 мъже. Тя отказа да се ожени за един от тях и след като я пребили, те я оставят в гората, оставяйки я да умре. Полицията работи усилено, за да намери жената и след един ден усилено разследване я намират: заобиколена от три лъва. Изненадващо, когато полицията се приближи до района, трите лъва си тръгнали.

Тайландският слон

Амбър Мейсън е жива благодарение на щедростта и жизнеността на 4-годишен слон. По време на ужасното цунами през 2004 г., което удари индонезийското крайбрежие, когато вълната удря брега, слонът грабва Амбър и започва да тича на по-високо място. Когато вълната се стовари върху тях с всичка сила, слонът обърна гръб, за да създаде стена, която да защити Амбър.

Манди, невероятна коза

За Ноел Озбърн, фермер от цял живот, денят току-що беше започнал. Той се занимаваше с ежедневните си задължения, докато нещастен инцидент не го хвърли в купчина тор и му счупи бедрото. Обездвижен и твърде далеч от всичко, той не знаеше как ще се измъкне оттам жив.

За щастие козата му Манди се грижи за него в продължение на 5 дни, като се облегна на него, за да го стопли и дори позволи на Ноел да се храни с млякото и, за да оцелее.

Мила, белугата спасител

Един ден Ян Юн участва в състезание по свободно гмуркане в Полярната земя в Харбин, североизточен Китай. Изглеждаше, че всичко върви добре, докато той осъзна, че краката му не реагират, вероятно поради ниските температури. Той се опита да се изкачи на повърхността, но спазмите, които той претърпя, му попречиха да се изкачи. За щастие от нищото се появи белуга на име Мила, която грабна водолаза и му помогна да излезе на повърхността.

Лефти, кучето бодигард

Четирима крадци нахлуват в къща и не се поколебават да застрелят собственика, който със сигурност щеше да умре, ако Лефти не беше скочил върху него, за да го предпази от удара на куршума. Този четириног герой претърпя много сериозно нараняване, толкова много, че се наложи да му ампутират крака. Въпреки това той живеел и страдал, за да спаси живота на собственика си от сигурна смърт. Не е ли красива история?

Кабанг, кучка юнак

Кабанг успя да спаси живота на малко момиченце, племенница на собственика си. Само следвайки инстинктите си, тя изблъсква момичето от пътя, когато кола се приближава от обратната посока с висока скорост.

Кабанг е претърпяла много сериозни наранявания, но с помощта на дарения от цял ​​свят е претърпяла хирургическа операция и вече може да се радва на щастлив живот, придружена от собственика си и момиченцето, което е спасила с риск за живота си.

Папагалът Спасител

Вили, както е известен в това малко семейство, започна спасяването на малката Хана, само на две години, която се давеше. Бихме могли да ви разкажем подробно какво се е случило, но изглежда по-уместно да цитираме показанията на детегледачката:

„Докато бях в банята, Вили започна да крещи и да пляска с криле, както никога досега не го бях чувала така. Именно когато той изкрещя„ мама, бебе „, аз се притесних и отидох да видя какво става. Тогава видях Хана с посиняло лице.

Цялото ни уважение към скъпата Вили!

Животни, спасили човешки животи

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМНО КУЧЕ НАЙ-НАКРАЯ СЕ УСПОКОЯВА, КОГАТО ОСЪЗНАВА, ЧЕ Е СПАСЕНО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box