Защо се чуватваме нещастни? Част 5

Защо се чувстваме нещастни?

Защо се чуватваме нещастни

Прекалено много ви е грижа за това какво мислят другите.

Защо се чуватваме нещастни

„Твърде много хора купуват неща, от които нямат нужда, с пари, които нямат, за да впечатлят хората, които не познават.“

След като хората най-накрая приемат реалността, че не можеш да угодиш на всички, животът става много по-лесен.

Всъщност, ако имате цел да се опитате да угодите на всички, просто ще се побъркате. Няма причина да съществувате с мотиви и мисли на други хора, за закоито си мислите, че бихте впечатлили.

Освободете се от приятния за хората цикъл и се научете да живеете собствения си живот.

Не се отпускате

Защо се чуватваме нещастни

„Да имаш вяра означава да се довериш на водата. Когато плувате, не хващате водата, защото ако го направите, ще потънете и ще се удавите. Вместо това се отпуснете и плувайте. “ – Алън Уотс

Отпуснете се за малко и оставете работата на страна, това няма да ви навреди. Всички се нуждаем от малко време за почивка. Ако не получавате достатъчно, вероятно се борите с разочарование и стрес.

Научете се да поставяте по-висок приоритет върху това да се научите да премахвате стреса. Вашето психическо и физическо здраве ще се подобри драстично, ако се научите да отделяте време за почивка.

Не рискувате

Защо се чуватваме нещастни

Защо се чуватваме нещастни

„Само тези, които рискуват да отидат твърде далеч, могат да разберат докъде може да се стигне.“ Т.С. Елиът

Много хора не живеят живота си до краен предел. Ако се чувствате малко предизвикани и непроменени, може би е време да преразгледате някои рискове и да стигнете малко по-далеч.

Защо се чувстваме нещастни? Част 1

Може да откриете, че изследвате неизследвана територия, докато вашите приятели се връщат обратно в креслото на удобствата. Вълнението от преодоляването на предишните ви граници създава примамливо съществуване.

Вие сте нетърпеливи

Защо се чуватваме нещастни

„Никога не режете дърво през зимата. Никога не вземайте отрицателно решение в кратки срокове. Никога не вземайте най-важните си решения, когато сте в най-лошото си настроение. Изчакайте. Бъди търпелив. Бурята ще отмине. Ще дойде пролетта. ” Робърт Шулер

Винаги съм се борил с търпение. Толкова е трудно да чакате, но понякога това е всичко, което можете да направите.

Когато се научите да се приближавате към моменти, когато обстоятелствата ви принуждават да се забавите, опитайте се да запазите позитивна представа за ситуацията.

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 2

В края на краищата времето ще мине и в двата случая; можете да изберете да бъдете спокойни и да отделите време, за да вземете най-доброто решение, или да направите бърз завой, който да ви отведе по много лош път.

Не се учите от грешките си

Защо се чуватваме нещастни

„Не можете да промените това, пред което отказвате да се изправите.“

Забелязали ли сте как някои хора сякаш никога не се учат? Въпреки че винаги стигат до ужасни резултати, те продължават със същия модел на самоунищожение.

Въпреки че е лесно да видим как това се случва на другите, много по-трудно е да го видим в себе си. Ако нещо се обърка, колкото и изкушаващо да е, просто да блокирате паметта, е много по-добре да помислите как е възникнал отрицателният резултат и как можете да избегнете неговото повторение в бъдеще.

Нашите грешки служат за определена цел, колкото и болезнени да са те, трябва да се поучим от тях.

Нямате куче

„Кучето е единственото нещо на земята, което те обича повече, отколкото ти себе си.“ – Джош Билингс

Терапията с домашни любимци е толкова ефективна, че се използва от болници, старчески домове и агенции за помощ при бедствия като FEMA. Проучванията показват, че галените животни освобождават окситоцин, хормон, който ви кара да се чувствате добре, както при кучето, така и при човека.

Разбира се, че притежаването на собствен терапевт като домашни любимци с махаща опашка и ококорени очи ще ви накара да се усмихнете и да озарите деня си.

Какво ни прави нещастни? Част 3

Приравнявате комфорта с щастието

„Западната култура в момента е малко назад. Смятаме, че ако имахме всички удобства, ще сме много по-щастливи. Приравняваме комфорта с щастието. И сега ни е толкова удобно, че сме нещастни. В живота ни няма борба. Няма чувство за приключение. Качваме се в колата, качваме се в асансьор, всичко става лесно. Това, което открих, е, че никога не съм бил по-жив, отколкото когато натискам и ме боли, и се боря за високи постижения и в тази борба мисля, че има магия. “ – Дийн Карназес

Това, че се чувствате комфортно в живота и работата си, не означава, че непременно сте щастливи.

Научете се да правите разлика между двете чувства. Може да откриете, че въпреки че имате лек живот, вие се борите с депресия.

Ако е така, намерете това, което ви прави щастливи, и го преследвайте дори с цената на вашия комфорт.

Не обичате себе си

Защо се чуватваме нещастни

„Ако си щастлив, можеш да дадеш щастие. Ако не обичате себе си и ако сте недоволни от себе си, не можете да дадете нищо друго, освен това. “ Жизел Бундхен

Невъзможно е да намерите щастие, ако не се обичате достатъчно, за да го преследвате. Въпреки че може да е трудно да излезете от боксовия ринг, е време да спрете да се биете и да се научите да обичате човека в огледалото.

Играете ролята на жертва

„Трудно е да бъдеш щастлив, когато светът заговорничи срещу теб. Хората, които поемат ролята на жертва, никога не са щастливи. Това е така, защото те нямат никакъв контрол. Те вярват, че тяхното нещастие е причинено от външен фактор и то може да бъде отстранено само от външния фактор. Те живеят в окаяната земя на „ако само“.

Ако живеете живота си като жертва, вие също вярвате на лъжата, че нямате сила да го промените.

Вместо това сменете вашата дефектна система от убеждения и започнете да поемете отговорност за своите действия и съответните реакции, с които се сблъсквате.

Никога не раздавайте силата си на някой друг.

Не си позволявате да бъдете щастливи

„Знаете ли защо е трудно да бъдеш щастлив? Това е така, защото отказваме да оставим нещата, които ни натъжават. „

И така, какво държите, за да ви натъжи? Задайте си този въпрос.

Понякога ние съзнателно избираме нещастие, защото не можем да го пуснем. Или несъзнателно сме го избрали, защото не сме хвърлили добър, твърд поглед върху живота си и сме открили какво трябва да изрежем.

Изборът да бъдеш щастлив в крайна сметка е в твоите ръце. Щастието не трябва да е неуловимо. Понякога всичко, което трябва да направите, е да отворите вратата към вълнуващите възможности пред вас.

Защо се чувстваме нещастни? Част 4

ВИЖТЕ СЪЩО: ПОЛИЦАЙ ОСИНОВЯВА ИЗОСТАВЕН ПИТБУЛ, ЗАВЪРЗАН ЗА ОГРАДА В СТУДЕН И ДЪЖДОВЕН ДЕН

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате с нас. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box