Защо се чувстваме нещастни? Част 4

Защо се чувстваме нещастни?

Защо се чувстваме нещастни

Вие сте зависими

Защо се чувстваме нещастни

„Най-големите подаръци, които можете да дадете на децата си, са корените на отговорността и крилата на независимостта.“ Денис Уейтли

Въпреки че може да е по-лесно да разчитате на другите, да сте независимост е един от белезите на зрялата възраст. Тези, които се придържат към другите, без да планират да се освободят, често се борят със самочувствието си.

Трудно е да намериш крилата си, когато зависиш от дневния ред на други хора.

Не мислите, че заслужавате щастие

Защо се чувстваме нещастни

„Всички ние заслужаваме щастие или никой от нас не го заслужава.“ – Мери Гордън

Някои хора имат изкривената идея, че не заслужават щастие. Възможно е да имат вина за миналото си и да смятат, че трябва да бъдат наказани, или просто не чувстват, че са достойни за такава емоция.

Щастието е нещо, което всеки трябва да изпита. Ако не чувствате, че сте достойни за това, е време за пренастройка на перспективата. Дайте си разрешение да намерите своето щастие.

Винаги сте само на една крачка

Защо се чувстваме нещастни

„Алчността е бездънна яма, която изтощава човека в безкрайни усилия да задоволи нуждите, без никога да постигне удовлетворение.“ – Ерих Фром

Ако сте човек, който винаги е на крачка от това да бъдете доволни, това може да навреди на шансовете ви за щастие.

Ако всичко е просто недостъпно, никога няма да изпитате забавлението, което можете да имате във всеки един даден ви момент.

Ако винаги има нещо, от което се нуждаете, за да запълните празнината в живота си, кога ще свърши това? Повечето хора, които мислят по този начин, не осъзнават, че никога няма да могат да задоволят алчното чудовище вътре. Те наистина вярват, че собствената им лъжа е, че ако имат само това последно нещо, щастието ще ги намери.

Тези, които се научат да възприемат радостта от момента, вместо да я отложат в далечно бъдеще, което никога няма да се случи, ще открият, че обичат живота много повече от тези, които винаги се опитват да запълнят бездънната яма.

Пренебрегвате възможностите

Защо се чувстваме нещастни

„Възможността се пропуска от повечето хора, защото е облечена в гащеризон и изглежда като работа.“ – Томас Джеферсън

Понякога, когато дойде възможност и почука на вратата, хората просто решават да държат телевизора да работи, а не да отварят вратата. Или възможността прилича твърде много на работа или ги изтласква от зоната им на комфорт, която те решават да пропуснат.

Ако обаче това ви стане навик, ще се почувствате разочаровани, когато видите моментите, които сте пропуснали.

Трудно е да си щастлив, когато не можеш да задържиш добрите неща, които ти се случват. Поемете риска и скочете; може да се изненадате колко много се променя живота ви към по-добро.

Вие сте самодоволни

„Не позволявайте на вашия специален характер и ценности, тайната, която знаете и никой друг не знае истината – не позволявайте това да бъде погълнато от голямото дъвчещо самодоволство.“ – Езоп

Много е лесно да станеш самодоволен. И все пак можете да напуснете това чудовище по всяко време, когато искате да започнете да плувате към по-добро бъдеще, вместо да се носите навсякъде, където ви води.

В борбата се открива радост, която никога няма да изпитате в пасивно съществуване.

Мразите работата си

„Каквато и да е работата на живота ви, направете го добре. Човек трябва да си върши работата толкова добре, че живите, мъртвите и неродените да не могат да се справят по-добре. “ – Мартин Лутър Кинг младши

Прекарвате по-голямата част от живота си в работа. Така че, ако сте на работа, която мразите, наистина е трудно да поддържате щастлива перспектива.

Най-добрият начин да промените живота си е да започнете да работите със страст, а не просто за заплата.

Преследвате грешните неща

„Когато спрете да преследвате грешните неща, давате шанс на правилните неща да ви намерят.“

Понякога се объркваме относно това, което наистина е важно за нас.

Погледнете в себе си, за да откриете какво цените най-много. Не губете времето си, преследвайки нещата, които всъщност нямат значение.

Нямате духовен живот

„В душевното спокойствие на духовния живот открих, че отговорите на причините в нашия живот могат да дойдат при вас.“ – Кларънс Клемънс

Много проучвания показват връзка между духовността и повишеното щастие. Да бъдеш част от група съмишленици, които се фокусират върху това да помагат на другите и безусловно да обичат хората, със сигурност би ти помогнало да намериш смисъл в живота.

Освен това много хора намират молитвата и медитацията за много успокояващи и полезни за емоционалното им благополучие. Всички тези фактори, както и много други, допринасят за цялостния по-добър умствен възглед на хората, включени в духовното царство.

Нямате истински приятели

Защо се чувстваме нещастни?

„Събирането на сто приятели не е чудо. Чудото е да създадеш един-единствен приятел, който да застане до теб, дори когато стотици са срещу теб. ”

Въпреки че светът ви може да е пълен с познати, ако нямате няколко близки приятели, които ще се придържат към вас, независимо колко бурна е бурята, ще се окажете в тъжно състояние.

Животът е свързан с хората и ако не сте сигурни в хората около вас, може би е време да намерите приятели, които винаги ще бъдат там.

Ще се чувствате по-уверени в бъдещето си, знаейки, че винаги ще имате подкрепа.

Страхувате се от себе си

„Сигурен съм, че не се страхувам от успеха и се научих да не се страхувам от провала. Единственото нещо, от което се страхувам сега, е да бъда някой, когото не харесвам много. “ – Ана Куиндлен

Колкото и странно да звучи, много хора се страхуват да бъдат себе си и не се доверяват на собствените си инстинкти. Въпреки че никой не е перфектен, ако не можете да се доверите на себе си, на кого можете да се доверите?

Да се ​​научиш да вярваш в собствените си решения и житейски път ще създаде много по-удовлетворяващо пътуване, отколкото постоянно да се съмняваш в себе си.

Защо се чувстваме нещастни

ВИЖТЕ СЪЩО: КАКВО НИ ПРАВИ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 3

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате с нас. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box