Интелигенти ли сте? 11 научно доказани факта, които доказват, че сте!

Всеки от нас се е съмнявал в своята интелигентност в даден момент. Учените дълги години се стремят да разберат какви точно качества притежават интелигентните хора и какво поведение проявяват в дадена ситуация. Ето 11 научни доказани факта, които доказват, че сте и ще разбулят съмненията ви относно вашето ниво на интелигентност.

1. Предпочитате самотата или фиеста?

Научно доказано е, че интелигентните хора по-скоро се уморяват от поддържането на контакти с много и различни хора. Усамотяването означава, че ти си осъзнал, че си си достатъчен, а ако поддържаш контакти с малко, но подбрани хора не се натоварваш психически и емоционално.

2. На колко години се научихте да четете ?

В днешно време родителите понякога забравят колко важно е четенето. Вместо това, те го заменят давайки на децата си телефони, таблети и всякакъв вид странични занимания, които не развиват мозъчните функции. Доказано е, че ако четете в продължение на 6 месеца всеки ден, мозъчната структура се изменя положително. Четенето е преди всичко психично и емоционално здраве.

3. По-голямото дете ли сте в семейството ?

И още малко научни факти… Може би това няма значение на физическо ниво, но на психологическо със сигурност има. По- големите деца поемат повече отговорности и статистически доказано е, че по-големите имат по-високо IQ. Но това съвсем не е попречило на Дмитрий Менделеев, който е 17-тото дете в семейството да създаде периодичната система на химическите елементи и да заеме челно място в историята завинаги.

4. По-високите имат по-голямо IQ

В изследване се установява, че по-високите деца на 3-годишна възраст решават по-бързо тестовете, отколкото своите по-ниски връстници. При възрастните хора, по-високите печелят повече пари. Жалко, но факт. Може би е свързазно със самочувствието ?

5. Поддържате ли нормални килограми за ръста си ?

Може би е малко брутално, но слабите хора обикновено печелят повече и това им позволява да се хранят по-здравословно.

6. Спортът не е вашето нещо

Интелектуалците са по-малко подвижни, защото мозъка им е постоянно зает с умствен труд, което изтощава, докато по-ниско-интелигентните хора имат значителна енергия и я изразходват чрез спорта.

7. Светли или тъмни очи имате

Ето един невероятен факт. Хората със светли очи доказано са по-интелигентни от хората с тъмни. Но не се безпокойте хората с кафяви очи имат много положителни качества. Като например- те са сигурни в себе си, решителни и дори безстрашни. Те са страстни, импулсивни и енергични хора. За тях е в пълна сила правилото “ Целта оправдава средствата“.

8. Имате ли силна чувствителност към звуците ?

Изпитвате ли необясним гняв, когато някой в близост хрупа, мляска или скърца? Ако отговорът е да, то вие сте интелигентен човек. Научно доказано е, че тези звуци са вбесяващи за хора с високо IQ.

9. Не бягате от проблемите, а вместо това ги решавате

Интелигентният човек винаги знае какви действия да предприеме, за да излезе от дадена неприятна ситуация. По-ниско-интелигентните бягат от проблемите си или се вглъбяват в самия проблем, вместо в разрешаването му.

10. “ Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа ти какъв си“

Тази поговорка важи с пълна сила що се отнася до нивото ви на интелигентност. Няма нищо лошо да помагаш на всякакъв вид хора, а напротив. Но когато говорим за най-близкият кръг, интелигентните хора са заобиколени от малко, но креативни, изобретателни и начетени хора. Всеки знае, че рано или късно “ С какъвто се събереш, такъв ставаш“.

11. . Нощна птица ли сте?

Учени доказаха, че хората, които са по- продуктивни вечер, са по-интелигентни. Ако натискате бутона „дрямка“, то вие знаете от какво се нуждае тялото ви. Тези хора са значително по-амбициозни, решителни и доста по-бързо се справят с проблемите си. Учени смятат, че хората, за които е много трудно ставането рано сутрин са по-независими и креативни личности.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

ОБРАТНО КЪМ ИНТЕРЕСНО

Facebook Comments Box