Какво да правим при поява на първите бръчки

За всеки от нас ще дойде момент, когато ще се погледнем в огледалото и ще забележим някоя бръчица. Важното е да не изпаднем в паника. Това е естествен процес , който неминуемо ще настъпи. За всеки проблем има както причини, така и решение.Ето и някои от причините за появата на първите бръчки и какво да направим, за да предотвратим преждевременно стареене на кожата.

1. Дехидратация

Знаете ли, че добрата хидратация на кожата е тясно свързана и с появата на бръчките? Хидратирайте кожата на  лицето си, за да запазите еластичността и сияността и за по-дълго време. Ето и един напълно натурален „ лек“ за хидратация:

  • Кокосово масло

Всеизвестен е факта, че кокосовото масло е най – добрият лек за суха, груба и набръчката кожа. Чистото нерафинирано кокосово масло е много богато на антиоксиданти, които навлизат дълбоко под основната тъкан на кожата и я защитават от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност. Редовното използване защитава кожата от възникването на петънца и сенки, появяващи се от възрастта или от прекомерното излагане на слънце.

2. Слънце

Всички сме чували за вредата на UV лъчите и за това каков са способни да направят с кожата ни. Ултравиолетовите лъчи унищожават запасите на колаге и еластин. Така кожата започва да изглежда увиснала и се появяват първите бръчки. Как да се защитим?

  • Масло от морковено семе

Това е най – доброто масло за защита от вредните ултравиолетови лъчи. Защитата му е равна на фактор 40 при слънцезащитните кремове. То съдържа бета-каротен, който придава орнжевия цвят на морковите.  Можете да го откриете в почти всяка дрогерия

3. Тютюнопушене

Тютюнопушенето стеснява кръвоносните съдове и по този начин кожата не може да се снабди с кислород, витамини и всичките и необходими вещества . Кожата губи своя блясък и еластичност, което води и до появата на бръчки. Време е да се откажете от този вреден навик.

4. Стрес

Стресът е един от ключовите фактори, свързван с безброй здравословни проблеми. Той също е отговорен и за неперфектността на кожата ни. Стресът и липсата на сън имат значително влияние за това как изглеждаме. Добре ще е всеки от нас да намери време и начин да релаксира. Ето и няколко прекрасни начина за релаксиране на тялото и ума:

  • Излезте сред природата и просто наблюдавайте всичко около вас. Пуснете мислите да минават през главата ви и не се съпротивлявайте. Дишайте и забелязвайте най- малките детайли ( песента на птичките, формата на облаците). Това със сигурност ще ви накара да се отпуснете и да погледнете на живота под друг ъгъл.
  • Вземете любима книга, запалете ароматна свещ и се отнесете в друг приказен свят.
  • Рисувайте. Не е задължително да сте художник, за да рисувате. Книжка за оцветяване (например на мандала) е страхотен начин да забравиш за проблемите си.
  • Медитирайте. Просто легнете, затворете очи и оставете всяка мисъл да преминава през съзнанието без да и се противите. Пуснете си релаксираща музика и наблюдавайте проблемите си от трето лице и без да влагате емоции. Със сигурност това ще ви помогне в много аспекти в живота.

Екипът на PolMar World Ви желае прекрасен ден!

ОБРАТНО КЪМ ЗДРАВЕ

Facebook Comments Box