Ще повтаряме уроци, докато бъдат научени!

magnifying glass, clock, stopwatch

В живота има много уроци, които трябва да бъдат изживени и разбрани. Правилата на времето казват, че ще повтаряме уроци, докато не бъдат научени.

Ще получим тяло и независимо дали ни харесва или не то ще е наше цял живот. Трябва да се отнасяме добре с нашето тяло и да го поддържаме във форма. То ще е обвивка на вашата същност.

Ще учим уроци до края на живота си. Животът е едно постоянно училище, което предлага възможности за нови уроци. Уроците ще бъдат добри и лоши, но това са уроци, които ние сме си избрали преди да дойдем на тази земя.

Няма грешки, грешките са уроци. Развитието ни към мъдростта е експеримент, както и на приспособяване и грешки. И както казахме – всеки ден е урок. Състраданието е лек за критика към нас, както и към останалите. Прошката не е само божествена, а също и заличаване на емоционален дълг.

Уроците се повтарят, докато бъдат научени. Това, което се изразява като проблем и провокация, раздразнение и недоволство, това просто са още уроци, които трябва да бъдат научени. Тези уроци ще се повтарят, докато не се поучим от тях. Съзнанието и способността ни да се променяме е основа за изпълнението на тези уроци. Ако обвиняваме други хора или ситуации за нашите проблеми то тогава това е бягство и отричане. Ние сме отговорни единствено за себе си и за това, което ни се случва.

Уроците няма да имат край, докато сме живи. Докато сме живи ще има уроци, които трябва да бъдат учени. Отдайте се на живота и не се съпротивлявайте, не се страхувайте да покажете слабостите си. Трябва да сме достатъчно ловки за да се приспособим към нещата, които ни заобикалят и не можем да ги променим.

Хората са наше огледало. Ние харесваме и не харесваме други хора според нашите изисквания и представи. Да сме толерантни и да можем да приемаме другите такива, каквито са това е божествено.

Това, което ще правим с живота си е наше решение. Разполагаме със всички инструменти и източници, от които имаме нужда. От нас зависи, какво ще правим с тях. Да поемем отговорност това е празник за душата. Да се научим да освобождаваме останалите, когато не можем да ги променим е знак на благородство. “Не трябва да се ядосваме за нищо“, е казал Буда на учениците си.

Трябва да вярваме на инстинктите си и на вътрешния ни глас. Това ни дава възможност за развитие и вземане на правилно решение. Нашите преживявания ни водят до този физически свят и ни отдалечават от духовните личности, които в действителност сме. Този свят ни предизвиква да сме мнителни, неуверени и цинични. Ще успеем ли да издържим изпита?

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

ОБРАТНО КЪМ ИНТЕРЕСНО

Facebook Comments Box