Торта Гараш – Рецепта от старите тефтери

торта гараш

Кой не обича да си похапва сладичко? Изровихме една рецепта на торта Гараш. Лично ние вече изпробвахме рецептата няколко пъти и резултата е невероятен. Добър апетит на всички!

За блатовете:

  • 9 белтъка
  • 200гр. смлени орехи
  • 100гр. кафява захар

Как да приготвите блатовете:

Разбивате белтъците на сняг заедно със захарта. След това добавете орехите. Внимателно разбъркайте, за да не спадне обемът на сместа. Трябва ви форма или тавичка с диаметър 24см. Покрийте дъното с хартия за печене и я намажете с мазнина (хартията). Блатовете залепват за хартията ако не е намазана. Разделете сместа на 4 части и изпечете блатовете по отделно. Печете на 170 – 180 градуса.

За крема:

  • 9 жълтъка
  • 100гр. кафява захар
  • 200гр. масло
  • 50гр. заквасена сметана
  • 9 супени лъжици какао

Как да приготвим крема:

Разтопете маслото, добавете какаото и разбъркайте добре. Махнете от котлона и оставете на страни. Разбийте жълтъците с кавявата захар. Разбивайте докато удвоят обема си. Внимателно и на тънка струя ги добавете към какаото и маслото. Накрая добавете заквасената сметана и разбъркайте добре. Кремът трябва да престои 2 часа на студено, за да може да стегне.

Накрая наредете блат, смес, блат, смес… и оставете смес за да намажете тортата отгоре и отстрани.

Торта Гараш

ДОБЪР АПЕТИТ!

ВИЖТЕ СЪЩО: БУХТИЧКИ ОТ РЕЦЕПТИТЕ НА БАБА

Тук може да се присъедините към нашите страници във Фейсбук! polmarworld.com

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Ако искате да публикуваме ваша рецепта пишете ни на polmarworld@gmail.com. В статията ще бъдат отбелязани вашите имена. Също така можете да ни пишете, за каквато и да е друга тема, която интересува вас или ваши познати.

Facebook Comments Box
Summary
recipe image
Recipe Name
Торта Гараш - Рецепта от старите тефтери
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)