Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир

Докато доброволно участва в местния център за спасяване на животни, Джес Мартин се влюбва в очарователния Стафордшир на име Амос, който е роден сляп. Когато тя чу, че той има проблеми с намирането на своето вечно семейство, тя веднага отвори дома си за плахото кученце. Това, което първоначално е започнало като временен приемен дом за Амос, се е превърнало в дом, който завинаги ще промени живота му. Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир.

Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир

Джес първоначално се е тревожела как Тоби, нейният 9-годишен териер, ще реагира на приемния си брат. Тоби беше най-добрият приятел на Джес. Те са били в невероятни приключения заедно и са създали прекрасна връзка, така че мисълта някой друг да се присъедини към тяхното малко семейство звучеше малко плашещо. След няколко дни несигурност между Тоби и Амос, приятелството им разцъфна.

Амос никога не е бил в дом преди Джес да го вземе, тъй като целият му живот е преминал в спасителения център. Амос се блъскаше в стените, плашеше се от звуците на телевизора и дори се уморяваше докато ходи по килима. Простите задачи, като намирането на купата с вода, бяха огромно предизвикателство за сляпото кученце.

Първоначално Тоби не беше сигурен в Амос, но Джес скоро забелязва нещо невероятно. Когато видя, че Амос се мъчи да намери купата си с вода, Тоби го побутнал в правилната посока. Това, което първоначално започва като случаен полезен тласък, неволно се превърна в ежедневна помощ за Амос, който получи своето собствено куче водач. Джес и семейството й знаеха, че са си спечелили друг любим спътник.

Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир

Когато Амос малко поотрасна, той бе видян от очен специалист. Беше решено, че очите му най-вероятно му причиняват ежедневен натиск и болка, така че щеше да бъде най-милото решение да се премахнат очите. Скоро след като Амос претърпя операцията, Тоби влезе в ролята на своето „неофициално куче водач“.

Когато Амос и Тоби за първи път се разхождаха заедно, на Амос му беше много неспокойно. Околните шумове го плашеха и той трябваше да прави чести почивки, за да легне и да събере сили. Тоби веднага лягаше до него и чакаше с него, докато Амос беше готов да продължи!

Пешеходните преходи през хълмовете вече са любимо занимание за най-добрите космати приятели! Тоби води Амос през хълмовете и с побутване по тялото му помага да се върне в правилната посокоа, ако Амос се е отклонил.

„Те са изградили приятна комуникация помежду си и знаят границите си.“

Амос е усвоил изкуството на туризма, но все още има какво да научи в категорията социализация и взаимодействие с други кучета. Тоби често действа като посредник по време на тези срещи, тъй като много кучета са отблъснати от Амос поради неспособността му да общува, като обикновено куче. Джес и Тоби работят заедно, за да подобряват уменията на Амос за социализация всеки ден!

Тоби е наистина най-добрият водач и бодигард, който Амос може да поиска! Един в друг те са намерили завинаги приятел.

Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир

ВИЖТЕ СЪЩО: СЕРЖАНТЪТ СЕ СЪБРА С КУЧЕНЦЕТО, КОЕТО СПАСИ В ЧУЖБИНА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

2 thoughts on “Териер неволно става куче водач на сляп Стафордшир”

  1. Pingback: Четири котки спасени на потъващ кораб | polmarworld.com

  2. Pingback: Осиновени Питбули спасяват новият си собственик | polmarworld.com

Comments are closed.