Светлината и тъмнината в хората

Сигурно ви се е случвало повече от веднъж, да сте най-щастливите хора на света, да искате да разкажете на всички за щастието си, а отсреща само странни погледи, завист, упреци и т.н. Защо вашето щастие е толкова лошо за тези, които живеят в тъмнина?

В нашия живот това се случва непрекъснато. Има хора, които са щастливи и такива, които са постоянно негативни и тровят с токсичността си.

Честно казано такива токсични хора изобщо не ви трябват в живота ви. Обградете се с хора, които не само ще ви подадат ръка в труден момент, но и ще споделят с вас радостта и щастието ви.

Тъмнината и светлината са част от нашия живот. Има хора, които в душата си носят светлина и такива, които носят тъмнина, завист, гняв… В живота ни доста често се срещаме с такива тъмни хора. Проблема е, че трябва да общуваме с тях и така те гасят нашата светлина. Светлината в душите на хората буквално изгаря очите на тъмните хора, изпълва ги с гняв и завист. В действителност тъмните хора трябва да вземат светлина от вас, за да се чувстват по-добре.

Тъмните хора са много опасни, те се кълнат във вечно приятелство и любов, но в действителност те целят само да ни отровят, за да не светим толкова ярко и да не ги дразним с радостта и щастието си.

Ако някой не е в състояние да сподели щастието ни, тогава защо сме с тези хора? Колкото повече сте до тъмни хора, толкова по-трудно ще се върнете в предишното си състояние. Когато ни се случи нещо хубаво и от него се чувстваме щастливи, ние бързаме да споделим с най-близките си за нашето малко щастие. Всеки споделя по различен начин. Някой се обаждат на приятел, други пишат пост в социална мрежа, друг пише статия, друг поезия и т.н. Има много начини да споделим щастието си. Но всъщност искаме просто да разкажем на някого.

“Наслаждавам се на радостта ти, драго ми е, че си щастлив“

В днешно време това да се случи е почти невъзможно. Много малко хора биха се зарадвали на светлината в душата ви породена от щастието, което ви изпълва в този момент. В тези моменти на щастие се натъкваме на недоволни хора с лоши погледи и завистливи шушукания. Изразът на лицата на тези хора е достатъчен да разберем, че нашата светлина не ги кара да се чувстват добре. Тези хора няма да ви посрещнат с радост и одобрение, те ще ви посрещнат с бездушна тъмнина. Когато негативните хора посрещнат светлината ви с тъмнина, те все едно отрязват крилата ви. Тогава нашата светлина започва да избледнява, емоциите и радостта изчезват бързо.

Ако тази тъмнина е насочена към вас от любим човек или приятел, то тогава трябва да се замислите, за какво сте с този човек. Щастието ви може да бъде споделено само от този, които също има светлина в душата си. Светлината в хората причинява дискомфорт, завист, агресия и т.н. в хората, които живеят в тъмнина. Бъдете спокойни, причината за това не е във вас. Реакциите на тъмните хора са свързани с техните вътрешни рани и комплекси.

Светлината на хората трябва да озарява този свят. Махнете тъмните хора от живота си без да се притеснявате от нищо и продължете да светите с пълна сила. В тези времена имаме нужда от светли хора, а не от тъмни. Светете и се наслаждавайте на живота.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

ОБРАТНО КЪМ ИНТЕРЕСНО

Facebook Comments Box