Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено

Приют за животни остава празен
Приют за животни остава празен

Приют за животни във Флорида наскоро отбеляза безпрецедентно събитие, когато остана напълно празен за пръв път в историята си. Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено.

Персоналът на приюта и доброволците от Грижа за животните отбелязаха невероятното събитие през тази седмица. Те поздравиха всички, чиято упорита работа, ангажираност и подкрепа направиха възможно това чудо.
Никога от създаването си този приют не е оставал празен. Винаги клетките в приюта са били пълни с изоставени или безстопанствени животни. Персоналът на приюта сподели радостта си в социалните мрежи. Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено.
Случи се нещо невероятно и едно много радостно събитие…
За първи път в историята на грижата и контрола на животните в окръг Палм Бийч, ние напълно изпразнихме един от трите приюта за животни!

Това невероятено събитие стана възможено с помощта и подкрепата на цялата ни общност!

Благодарим на персонала на приюта и доброволците, които работеха неуморно, за да се грижат, намират домове и застъпват за домашните любимци, които минават през тези врати; благодарим на нашите невероятни приемни родители, които отварят сърцето и домовете си за хиляди домашни любимци всяка година; благодарим на всички, които избраха да осиновят домашен любимец – независимо дали са тукашни или от някоя друга организация; благодарим на нашите партньорски организации за настаняване – без тях това не би било възможно, написаха от приюта. Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено.
Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено

Приютът, който се превърна в повод за празнуване, има 48 клетки за животни, в които често държат по две животни.

„Това определено е съвместно усилие на общността.

Животните отидоха в приемни домове, осиновители и в нашите партньорски спасителни организации “, каза Елизабет Харфман, мениджър на общността в приюта. „Видяхме също така намаляване на входящите животни, така че и това помогна.“
Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено
Приютите в цялата страна бяха забелязали нарастване на заявленията за осиновяване, тъй като пандемията даде на хората да отделят повече време за нов домашен любимец.
В допълнение към подпомагането на приютите за животни, осиновяването на домашен любимец, също може да се окаже полезно за психичното здраве на хората, които са под карантина.
Проучване, проведено от Вашингтонския държавен университет – както и много други преди него – установи, че гушкането и галенето на котка или куче само за няколко минути може да намали стреса.

„Ако нямате домашен любимец и мислите да си вземете, сега е идеалният момент да го„ направите “, като посетите местния приют.

Приютите и заведенията за осиновяване на домашни любимци в цялата страна се нуждаят от хора, които временно да приемат домашни любимци “, каза Джули Касъл, главен изпълнителен директор на Дружество за животни и най-добри приятели.
Доказано е, че общуването с домашни любимци намалява стреса и намалява тревожността, като помага на хората да се чувстват по-спокойни и по-сигурни, когато новините от външния свят са притеснителни “, каза Касъл.
Експертите обаче се опасяват, че скоро може да има увеличение на изоставени домашни любимци от хората, тъй като пандемията е оставила мнозина без работа или болни и не са в състояние да се грижат за своите домашни любимци. Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено.

„Всички, които се грижат за хуманно отношение към животните, се подготвят“, каза Анна Лай, маркетинг директор на базираната в Ню Йорк организация с нестопанска цел Muddy Paws.

Приятели на грижата и контрола на животните от окръг Палм Бийч спряха исканията за предаване на домашни любимци, с изключение на спешни случаи и все още има животни на разположение за осиновяване.
В момента в приюта се помещават 79 животни, включително 32 кучета, две котки, два коня и петел. „Все още сме на луната от вълнение, когато виждаме толкова много домашни любимци да бъдат осиновени и отгледани – не само тук в окръг Палм Бийч, но и в цялата страна!“

ВИЖТЕ СЪЩО: ОСИНОВЕНО КУЧЕНЦЕ НЕ СПИРА ДА „ТОРМОЗИ“ БАЩА СИ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Приют за животни остава празен , след като всяко едно е било осиновено”

  1. Pingback: Бездомно куче най-накрая се успокоява, когато осъзнава, че е спасено | polmarworld.com

Comments are closed.