Печено пиле с картофи и лук

Печено пиле с картофи и лук

Печено пиле с картофи и лук

Печено пиле с картофи и лук

Обичам тази рецепта за печено пиле с картофи и лук. Подобно на всички пилешки рецепти, които приготвяме вкъщи, Печено пиле с картофи и лук, тази рецепта е много лесен за изпълнение и не изисква много усилия. Но без съмнение най-доброто от всичко е колко добре изглежда. За това ще ви науча на някои трикове, така че месото да не остане сухо, когато сервирате това ястие. В допълнение, това, което ще направим, е да приготвим пилето с гарнитура. За да приготвите вкусно печено пиле с картофи и лук, ще ви трябват следните съставки:

ПОРЦИИ ЗА 4 ЧОВЕКА:

  • 1 цяло пиле или 4 бутчета
  • 4 средно големи картофа
  • 4 средно големи лука
  • звхтин или олио
  • сол и черен пипер
  • Сушена мащерка

КАК ДА ПРИГОТВИМ ПЕЧЕНО ПИЛЕ С КАРТОФИ И ЛУК

  1. Започваме с беленето на картофите. След като се обелят, ги нарязваме на тънки филийки, дебели не повече от 1 сантиметър. След това ги поставяме като основа върху лист за печене. Също така обелваме лука и го нарязваме на тънки ивици. Слагаме го върху картофа и овкусяваме всичко.
  2. След това поставяме бутчетата върху картофите и лука. Към всичко добавяме чаша вода и поръсваме със зехтин или олио. Това ще направи пилето по-сочно по време на печене. Уверете се, че сте сложили достатъчно вода, за да не изгори гарнитурата. Подправете със сол и черен пипер и добавете добра щипка суха мащерка към всяко бутче (или към цялото пиле).
  3. Поставяме пилето във фурната на 220 ° C. Оставете да се пече около 30 минути, докато стане златисто кафяво. Ако използвате цяло пиле, печете на 190ºC.
  4. Когато се запече добре, изваждаме тавата от фурната и обръщаме парчетата, за да ги запечем и от другата страна.
  5. Накрая оставяме да се готви за приблизително същото време, докато всичко е добре приготвено.

Печено пиле с картофи и лук готово! В резултат на поставянето на гарнитурата на дъното ще се възползваме от соковете, които пилето отделя по време на печенето.Те ще се смесят с гарнитурата и ще имаме взривоопасна смес от вкусове!

СЪВЕТИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СОЧНО ПИЛЕ С ХРУПКАВА КОЖА НА ФУРНА

  • За да избегнете да стабе сухо препоръчително е да го намажете с масло или вода непосредствено преди да го поставите във фурната. По този начин пилето ще задържи повече влага и ще получим по-сочно месо. Този ефект можем да постигнем и ако го намажем с лимонов сок.
  • Друг трик, който никога не се проваля, е да сложите вътре в пилето няколко лимона, нарязани на парчета. По този начин, докато пилето се пече, лимоновите сокове се разпределят в цялото му месо и по този начин ще получим по-сочно месо.
  • Тайната на хрупкавата кожа е в подправянето й. Всички знаете, че основните съставки в кухнята са сол и черен пипер. Е, тези две съставки са от съществено значение за нас, за да получим печено пиле със сочно месо и хрупкава кожа. За да направите това, когато подправяте пилето, не само трябва да го подправите отвън, но и отвътре. По този начин, по време на печенето, дресингът ще бъде разпределен в цялото месо и по този начин ще постигнете сочност вътре и уплътнение на кожата, така че да е хрупкава.
  • Времето за почивка след изпичането също е много важно. Когато извадите тавата от фурната, оставете я да почине за около 10 минути, така пилешките сокове ще се утаят по-добре.

ВИЖТЕ СЪЩО: ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА МУСАКА | МУСАКА С КАЙМА

а още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box
Summary
recipe image
Recipe Name
Печено пиле с картофи и лук
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)