Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло
Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

Спасителни екипи се натъкват на очарователна, но сърцераздирателна сцена, когато откриват куче, спящо на строителна площадка. Удивително е, че кучето е отишло на единственото място, за което е знаело, че ще му помогне: болницата! Нищо чудно, че хората, които се нуждаят от помощ, също отиват там.

Сюзет Хол, страстна спасителка на животни и основателка на организацията „Наследството на Логан“, казва, че между нея и кучето е имало специална връзка. Сякаш малкото куче по някакъв начин е знаело, че тя ще бъде неговата спасителка.

Сюзет разказва:

„То просто се появи там. Нямаше никой наоколо, нищо.

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

Сгушено в ъгъла на строящата се болница, малкото куче е потърсило подслон и е останало незабелязано, докато на следващия ден строителните работници не се натъкват на него. Въпреки че не знаели откъде е дошло и как е попаднало там, те решили да му помогнат.

Отначало работниците не успели да заловят кучето, което по-късно нарекли Елиът. Разбираемо е, че то се страхувало от всеки, който се приближи до него, и незабавно бягало от всички преследвачи.

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

След многобройни неуспешни опити работниците решават да намерят опитен спасител, който да им помогне да спасят Елиът. Междувременно те положили много усилия, за да се уверят, че той е възможно най-щастлив и спокоен.

Сюзет разказва:

„Оатавили са му одеяло, той отиде и легна върху него. След това той просто чакаше на малкото си одеяло всеки ден“.

Работниците усърдно приготвяли храна и вода за кучето, а след това успели да открият информация за контакт със Сюзет. Веднага след като я информирали, тя без колебание се притичала на помощ.

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

Спасителката каза:

„Когато влязох, той лежеше на одеялото“.

Спасителката е била наясно, че кучето е срамежливо и затова се нуждае от деликатен подход.

Сюзет си спомня:

„Щом ме видя, той побягна. Той се криеше навсякъде. Известно време не можехме да го намерим, но знаех, че не може да се измъкне“.

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

След изчерпателно търсене доброволецът решава да постави капан с вкусна храна – хотдог, който винаги изкушава гладните кучета.

Сюзет добавя:

„Накрая, след два часа, той попадна в капана.“

Доброволката откара Елиът на ветеринар, където му бяха направени изследвания за оценка на общото му състояние. Кучето имало няколко инфекции, които бързо били лекувани с антибиотици, но една находка донесла неочаквана изненада.

След като ветеринарният лекар направил няколко рентгенови снимки, установил, че Елиът е погълнал малка пружина поради отчаяния си глад. За щастие, той не се нуждаеше от допълнителна медицинска помощ и успя да я изхвърли сам. След като се възстанови, Елиът щастливо се присъедини към любящо приемно семейство, което се грижи за него, докато се намери постоянен дом.

Откакто пристига в приемния си дом, Елиът живее пълноценно. Отначало той бил срамежлив и страхлив, но след това разцъфна с любовта на приемната си майка, която му помогна да излезе от черупката си. Сега той е очарователен и любвеобилен.

След като научава за любовта на Елиът към одеялото му на строителната площадка, приемната му майка решава да го изненада с най-добрия подарък: куп от одеяла. Разбира се, Елиът моментално се вманиачи по новата си уютна купчина.

Въпреки непрестанното търсене, Елиът продължава да се надява, че скоро ще намери своя постоянен дом. А неговите спасители са убедени, че някъде там го очаква идеалното семейство.

Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло

ВИЖТЕ СЪЩО: Кученце Моли Хората Да Си Играят С Него През Решетките В Приюта

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Намерено е малко бездомно куче, завито в одеяло”

  1. Pingback: Куче чака до дупка, докато някой дойде да помогне на брат му - polmarworld.com

Comments are closed.