Мъж се грижи за повече от 750 кучета

Мъж се грижи за повече от 750 кучета
Мъж се грижи за повече от 750 кучета

Мъж се грижи за повече от 750 кучета

Много животни са изоставени на улицата като боклук от онези, които не оценяват безкористното им приятелство. За щастие има хора като Саша Пешич, който от няколко години помага на бездомните кучета. Като им дава всички грижи, които заслужават.

През 2008 г. той открива свой собствен приют, в който в момента живеят 750 кучета. Саша смятан за един от водещите защитници на животните в Сърбия.

Историята на Пешич започва през същата година, когато той се прибира вкъщи и по пътя си намира четири изоставени кученца. Той не може да сдържи желанието си да ги спаси и въпреки че не разполага с финансови средства, започва да структурира план за помощ.

Мъж се грижи за повече от 750 кучета

С подкрепата на шестима доброволци Саша успява да отвори приют. Приютът осигурява дом и храна на всички животни. Благодарение на даренията, които получава от различни части на света, успява да го поддържа.

Той знае имената на всички животни, за които се грижи, ваксинира ги, стерилизира ги и им поставя микрочипове.

Мъж се грижи за повече от 750 кучета

Саша е спасил 1200 кучета и около 400 от тях са били осиновени от хора по целия свят. Той със сигурност е отличен пример за всички.

Мъж се грижи за повече от 750 кучета

Този човек е имал проблеми със собствениците на земята, върху която е разположен приютът, тъй като те са поискали от него да освободи мястото.

След като ситуацията стана известна, хиляди хора подписаха петиция и това накара властите да се откажат, но не завинаги.

Саша е благодарен на всички за подкрепата и вярва, че проблемът с толкова много изоставени кучета е по вина на системата, която не търси решения, а причинява още повече вреди.

Саша казва:

„Другият проблем се крие в безотговорността на собствениците, които не кастрират кучетата си и ги оставят навън, когато вече не ги искат. Причините за това варират от “имам дете немога да се грижа за кучето“ до “ вече не ми е нужно“.

Той не получава никаква държавна помощ и много ветеринарни лекари му налагат високи цени, защото смятат, че разполага с много пари благодарение на дарения.

Той иска да изгради устойчив източник на доходи, за да осигури бъдещето на приюта.

Мъж се грижи за повече от 750 кучета

ВИЖТЕ СЪЩО: Куче Спасява Папагал И Решава, Че Той Вече Е Негов Брат

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Мъж се грижи за повече от 750 кучета”

  1. Pingback: Куче инвалид пътува със своя баща фотограф - polmarworld.com

Comments are closed.