Ламантин помага на давещо се куче

Ламантин помага на давещо се куче

Има истории за същества, които са нежни по природа и дори са готови да помогнат на други животни и хора. Известно е например, че кучетата и котките събуждат собствениците си, за да ги предупредят за опасност или пожар в къщата. Тази природа при някои животни не е напълно изследвана и в резултат на това невинаги знаем точно защо животните правят това, което правят! Ламантин помага на давещо се куче и чака с него, докато пристигнат неговите спасители.

Един давещ се питбул в Тампа, Флорида имаше среща с едно много приятелски настроено същество.

Ламантин помага на давещо се куче

Полицай Лопес е попаднал в една много особена ситуация. Когато се прибрала в дома си, жена чула плач на куче, който идвал от задния и двор. Тя се е обадила на властите и офицер Лопес е бил изпратен там, за да разследва. Именно този призив е позволил на офицер Лопес да се срещне с „митично морско същество“.


Когато офицер Лопес е отишъл да види каква е суматохата в задния двор, той се е срещнал с едно от тези „морски създания“.

Кучето паднало в реката зад къщата и се мъчило да остане будно. Питбул, който случайно се е загубил и след това е паднал в реката, предизвиквайки суматоха. Питбулът се държал отчаяно за стената и е бил там от часове. То е бил напълно изтощен, на път да се предаде и да бъде пометен надолу по течението.

Когато Лопес вижда сцената, той забелязва голямо сиво същество, което се носи зад кучето.

Ламантин помага на давещо се куче

Ламантин помага на давещо се куче

Въпросното същество е ламантин! Известни като морски крави, тези нежни създания имат дълга фолклорна история и стотици легенди. В Африка често ламантините са смятани за русалки и поради тази причина се забранява убиването им. Морските крави притежават изключително нежен характер.

Ламантинът е излязъл на повърхността и е бил плътно до кучето, докато не са го извадили от водата. Удивителното е било е, че ламантинът е дошъл и е осигурил успокояващо присъствие на кучето, което се е борило за живота си.

„Те са любопитни по природа, така че съм сигурен, че звукът от плискането на кучето във водата, опитващо се да се изкачи по стената, е привлякъл вниманието му и той дойде да разследва, може би да успокои кучето и му каза, че всичко ще бъде наред “, казва офицер Лопес.

Ламантин помага на давещо се куче

Кученцето било извадено от водата и собствениците бяха щастливи да си върнат кучето.

Ламантинът изчакал, докато кученцето бъде изведено от водата и след това бавно изчезнал във водата. Нежният защитник на кучето си заминал.

Вижте и видеото:

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

ВИЖТЕ СЪЩО: ЧЕРЕН ЛАБРАДОР СЕ УСМИХВА НА ВСИЧКИ В ПРИЮТА

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box