Кучета целуват брат си за последен път

Кучета целуват брат си за последен път
Кучета целуват брат си  за последен път

Кучета целуват брат си за последен път

Когато пораснах, имах котка на име Пач. Беше най-добър приятел на нашето куче Бонита. Двамата бяха много години заедно навън в задния двор, където си почиваха. Те дремеха заедно на слънце, гонеха птиците заедно, седяха до барбекюто през лятото в очакване на остатъците от храна и споделяха една и са купа за вода. Пач имаше своя, но предпочиташе тази на Бонита. Пач беше най-малкият от кучилото, но и най-злобният от кучилото. Патч беше най-малкият от кучилото, но също така и голям хулиган и често се забъркваше в неприятности с другите котки в квартала, които обичаше да тормози. Тогава наистина се видя дълбочината на връзката им.

Бонита тичаше из двора и отчаяно търсеше Пач, когато той небеше пред погледа и. „Чух, че приятелят ми се бие! Нека помогна!“ Тогава Пач се връщаше на двора като победител, с кичур от козината на друга котка в устата си. Бонита тичаше към него, скимтеше, махаше с опашка и го обсипваше с целувки. В типичния си котешки стил, точно след поредната успешна схватка, Пач я отблъскваше, за да се върне след няколко минути с ласкав удар по главата. Когато Пач умира през 2010 г., Бонита скърби за приятеля си в продължение на месеци.

Когато бях дете, чичо ми Макс винаги ми напомняше, че животните са много чувствителни същества, които изпитват същите чувства като нас. Хората невинаги го виждат, но усещат нещата много дълбоко и създават силни връзки помежду си, не само с хората. Винаги ще споря с всеки, който твърди обратното, защото домашните любимци изпитват много любов и тъга също като нас. Така че, колеги любители на животните, извадете кърпичките, защото тази история определено ще ви развълнува, тъй като разказва за трайната любов между кучетата.

Споделена е много трогателна снимка на три кучета от породата белгийска овчарка, които си разменят целувки, докато се сбогуват. Това определено накара сърцата на любителите на животни да се разбият в социалните мрежи.

Снимката е споделена от потребител на Reddit Rawtashk, който е направил снимка на своето по-голямо куче, 11-годишния Сеф, как се сбогува със семейството си. По-късно същия ден Сеф е приспан.

Rawtashk пише: „По-възрастното ни куче беше приспано днес и някак си другите ни две кучета изглежда знаят какво се случва, тъй като цяла сутрин се сбогуваха.“

Семейството предварително се е договорило с ветеринарния лекар да приспи Сеф вкъщи, за да може той да бъде заобиколен от семейството си, докато прави последната си разходка по пътя на живота.

В публикацията си той коментира: „Знаеш, че имаш добър човек, когато твоят ветеринарен лекар обикновено не прави евтаназия вкъщи, но доброволно се съгласява да го направи за Сеф“.

Той добави и разкри: „И точно това се случи тази сутрин. По някакъв начин Ронин и Джейна знаеха, защото тази сутрин, докато чакахме ветеринаря, постоянно идваха при Сеф и го целуваха. Сеф успя да си тръгне спокойно, а ние със съпругата ми го галихме по козината и му казвахме колко много го обичаме и колко много ще ни липсва.

„Обичам те, Сеф. Ти беше най-доброто момче, което можех да си пожелая. Ако можех, щях да те нося завинаги, но не беше честно спрямо теб“, пише Rawtashk.

Кучета целуват брат си  за последен път

Семейството също така последва първоначалния пост и написа: „Благодаря на всички за добрите думи. Сбогувахме се с него и той ще бъде кремиран. Ще поставим праха му на камината до първото ни куче. Той беше най-доброто момче, което можех да си пожелая. Обичам те, приятелю. Надявам се, че ти е било добре с нас.“

По-късно собственикът на Сеф разкрива, че след смъртта на Сеф другите две кучета са били много тъжни.

„Все още имаме две кучета“, казва той. „Петгодишеният Ронин и двегодишната Джайна. Ронин е много кротък и мога да кажа, че все още смята, че нещо не е наред, макар че това може да е защото възприема общото ми поведение. Джайна е по-общителна и енергична, така че не изглежда засегната… но снощи дойде до дивана и подуши одеялото, което беше „мястото“ на Сеф през последните няколко месеца.“

Собственикът също така заявява, че Джейна знае, че не може да се качва на дивана, но въпреки това е скочила, за да се „свие там, където обикновено бил Сеф“.

Собствениците на Сеф се надяват, че хората, които са се развалнували от историята на Сеф, ще се замислят дали да не осивновят куче и да направят дарение на някой приют в памет на всички домашни животни, които вече не са сред нас.

Кучета целуват брат си за последен път

ВИЖТЕ СЪЩО: МЪЖ ЗАБЕЛЯЗВА КУФАР В ГОРАТА И НАМИРА НАЙ-МИЛОТО КУЧЕ, ЗАКЛЮЧЕНО В НЕГО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Кучета целуват брат си за последен път”

  1. Pingback: След 8 години на верига сляпо куче получава първото си легло - polmarworld.com

Comments are closed.