Кученце със специални нужди продължава да дава благодарни целувки

Кученце със специални нужди продължава да дава благодарни целувки

Фреди Меркюри е малко куче, което е изоставено поради специалните си нужди, след като се ражда с малформации в челюстта и лапите, но за щастие човек с добро сърце успява да забележи красотата и сладкия му характер и му дава втори шанс за живот.

Кучета като Фреди Меркюри често биват пренебрегвани от посетителите на приюта поради. Това е заради големия ангажимент, свързан с осиновяването им, както и поради възможността те да починат по всяко време.

Анджела Адан, доброволец в приюта Marley’s Mutts в Калифорния, чува за това очарователно малко куче и не се поколебава нито за миг да отиде и да се запознае с него.

Кученце със специални нужди продължава да дава благодарни целувки

Анджела казва:

„Спасяваме кучета в риск и ги рехабилитираме както физически, така и психически, за да могат след това да бъдат осиновени“.

Анджела пътувала 4 часа, за да се срещне с Фреди Меркюри. Винаги е подкрепяла кучетата със специални нужди. Предлагала им е начина на живот, който заслужават, и същевременно е лекувала емоционалните им рани.

Когато тази жена отива да вземе кученцата, тя винаги се старае да не показва твърде много емоции. Тя смята, че последното нещо, от което те се нуждаят, е да срещнат някого, който реагира емоционирано. При Фреди Меркюри тя не можела да се сдържи и сълзите скоро се появили на лицето и. Когато я вдигнала, тя била съкрушена, че кученцето било кожа и кости.

Кученце със специални нужди продължава да дава благодарни целувки

Кученце със специални нужди продължава да дава благодарни целувки

„Извадени са и 17 зъба и все още има проблеми с останалите зъби. При зъболекарските прегледи те установили, че той страда от епиглотис. Това е мембрана в края на гърлото, която се отваря и затваря, за да предотврати преминаването на течност в белите дробове“.

Сърцето на Анджела е напълно разбито, когато вижда, че Фреди не може да ходи и трябва да пълзи. Въпреки състоянието си, малкото куче винаги е показвало голям ентусиазъм за живот.

Оттогава Фреди има най-хубавият живот. Несъмнено животът и се е подобрил напълно. Анджела смята, че усеща колко и е благодарна за това, че ѝ помага, като ѝ дава цялата любов и грижи, от които се нуждае.

Фреди е научила нов трик, наречен T-Rex, и със сигурност и доставя удоволствие, като научава и други нови трикове.

И Анджела, и Фреди са истински пример за живот за всички хора.

Анджела каза:

„Хората често ме питат как го правя – как отглеждаш куче със специални нужди, като знаеш, че то може да умре във всеки един момент? Отговорът е прост – кучетата ме учат да се забавлявам и да живея в момента. Правя всичко възможно да се наслаждавам на това, което е тук и сега, и да не се тревожа за това, което се е случило вчера или какво ще се случи утре. Животът е кратък, отдъхнете си, когато имате нужда от това, и се насладете на момента, който имате точно в тази секунда.

„Тя е толкова заслужила, колкото и всички останали, но в нея има нещо много специално. Тя просто ви гледа с чиста благодарност“.

ВИЖТЕ СЪЩО: ПИТБУЛИ В ПРИЮТ СЕ УТЕШАВАТ ЕДНО ДРУГО В ОЧАКВАНЕ НА ДОМ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box