Защо се чувстваме нещастни? Част 1

Защо се чувстваме нещастни?

Със сигурност всеки един от нас се е питал поне веднъж в живота си, “защо съм нещастен“? Защо се чувстваме нещастни?

Нещастието се предлага в много нюанси на сивото. Понякога на хората просто им липсва радост.

Емоционалната им тъмнина ли е техният собствен избор? Или житейските обстоятелства са извън техния контрол?

Докато депресията и други психологически заболявания със сигурност са клинично заболяване и не трябва да се свеждат до минимум, има и фактори, които допринасят за чувството за неудобство, върху което можете да повлияете.

Ето няколко причини, поради които може да сте нещастни, и предложения за това как да отворите умствените щори, за да пуснете слънцето обратно.

ПРИТЕСНЯВАТЕ СЕ

Защо се чувстваме нещастни

„Аз съм възрастен човек и съм познавал много неприятности, но повечето от тях никога не са се случвали.“ – Марк Твен

Притеснението създава вътрешна суматоха. Това е като люлеещ се стол, който се движи трескаво, но не отива никъде. Притеснението не създава действие, а ви замразява, така че не можете да мислите ясно и да правите промени, за да гарантирате, че негативният резултат никога няма да се случи.

Вашата енергия ще бъде по-добре използвана за промяна на нещата, които можете да контролирате, и за оставяне на останалите. Боби Макферин го изпя достатъчно просто: „Не се притеснявайте! Бъди щастлив!“ Липсата на притеснение със сигурност може да създаде щастие!

Вие държите на възприетата идея за контрол.

Защо се чувстваме нещастни

„С укрепването на вашата вяра ще откриете, че вече няма нужда да имате чувство за контрол, че нещата ще текат, както трябва и че вие ​​ще течете с тях, за ваша голяма радост и полза.“ – Емануел Теней

Понякога хората изглежда вярват, че са излезли направо от комикс за супергерой. Те вярват, че могат да контролират всичко много добре и нещата просто ще се окажат точно това, което са планирали. Какво бреме носиш!

Със сигурност ще имате нужда от силата на супермен, за да носите тази тежест. Реалността обаче е, че нямаме способността да контролираме нищо друго освен себе си. След като се помирите с това, установявате, че натискът е изключен и можете да започнете да се наслаждавате на пейзажа на пътуването, вместо да планирате невъзможното.

Изпитваш недоволство

Защо се чувстваме нещастни

„Гневът е киселина, която може да навреди повече на съда, в който се съхранява, отколкото на всичко, върху което се излива.“ – Марк Твен

Задържането на обида има приблизително същата логика, като пиенето на отрова и чакането на другия човек да умре. Вие вредите на себе си, като носите цялата негативна енергия.

Остави горчивината … за твоя полза. Човекът, който те критикува, вероятно си прекарва страхотно, без да ти е мислено, докато губиш живота си, изпращайки ги с умствени лъчи.

Вярвате, че всеки трябва да играе според вашите правила.

Защо се чувстваме нещастни

„Ако очаквате светът да бъде честен с вас, защото сте справедлив, заблуждавате се. Това е все едно да очаквате лъва да не ви изяде, защото не сте го изяли. „

Проблясък: светът не живее според вашата книга с правила. Колкото по-скоро приемете това, толкова по-щастливи ще бъдете.

Никой друг не получи вашата бележка за начина, по който трябва да се правят нещата, как трябва да се отнасят с вас или как да живеят живота си според вашите стандарти и убеждения.

Хората често се ядосват, защото някой нарушава техните идеали. И все пак се опитвате да направите невъзможна задача – да накарате всички да живеят според вашата идея за съвършенство, което ще ви създаде много разочарования.

Просто приемете хората такива, каквито са, и оценете цветния спектър от идеи и гледни точки, вместо да се чувствате раздразнени от тях.

Сравнявате се с другите

Защо се чувстваме нещастни

„Да казваш, че някой е грозен, не те прави по-хубав.“

Всеки е добър в определено нещо. Не можем да се сравняваме с всички, защото ние сме добри в различни сфери. Например, мога да се сравня с олимпиеца Мат Фицджералд и да определя, че е по-добър триатлонист от мен. (Между другото дори не сме в една и съща стратосфера.)

Това обаче е само една малка сфера от живота. Кой знае? Може би мога да яздя коне или да пея по-добре от него? Да гледаш само малка част от цял ​​човек и да класираш тази част срещу себе си е безсмислена дейност.

Ако просто не можете да спрете да измервате нещата, вместо това направете преглед за вътрешно сравнение. По-добър човек ли си от вчера?

Мислите си, че ще бъдете щастливи, само когато всичките ви мечти се сбъднат

„Щастието не се определя от това, което се случва около вас, а по-скоро от това, което се случва във вас. Повечето хора зависят от другите, за да спечелят щастие, но истината е, че то винаги идва отвътре. „

Кой е по-щастливият човек, този, който казва: „Ще се радвам, когато спечеля 100 милиона долара“, или този, който вярва, „ще се радвам на страхотна вечеря и време със семейството си?“

Да имате високи цели е страхотно. Но когато обвързвате щастието си с бъдещи успехи, които могат или не могат да се случат, никога не намирате радост от живота, който живеете днес.

Намерете неща, които ви вълнуват днес и оставете утрешния ден да ви изненада.

За вас чашата е наполовина празна

Защо се чувстваме нещастни

„Ставаш това, върху което се фокусираш и ставаш такъв с какъвто се събереш.“

Ако сте песимист, ще забелязвате всичко лошо в живота си. Вашето възприятие се превръща във вашата реалност.

Вместо това изберете да се съсредоточите върху най-доброто от хората, по-ярките моменти и красотата и благословиите, които ви заобикалят.

Колкото повече се фокусирате върху слънчевата светлина, толкова по-малко сенките ще нахлуят във вашата перспектива.

Самотен си

Защо се чувстваме нещастни

Най-ужасната бедност е самотата и чувството, че си необичан. “ – Майка Тереза

Ние сме естествено социални същества и подхранването на връзките съставлява голяма част от живота. Ако се окажете сами и депресирани в събота вечер, направете усилие да го промените.

Намирането на приятелства със сигурност ще подобри ентусиазма ви. Как да намерите добри приятели? Потърсете хора, които споделят сходни интереси и убеждения, за да изградите обща основа и да започнете чудесна връзка.

Усмихвайте се, протегнете ръка и бъдете искрено заинтересовани от другите. Ще бъдете изненадани докъде ще стигне това при изграждането на връзки за цял живот.

Търсите материализъм над всичко останало в живота

„Много хора са толкова бедни, защото единственото нещо, което имат, са парите.“

Въпреки че, парите със сигурност са нужни в този живот, те не носят щастие.

Помислете как бихте се почувствали, ако утре е последният ден от вашият живот. Наистина ли бихте искали да спечелите повече пари или фокусът ви би се насочил към общуване с хора или да имате определен опит?

Ако живеете според своите ценности, ще намерите повече удовлетворение, отколкото материализмът би могъл да донесе някога. И този двигател за мотивация ще ви помогне да разберете стойностите, които са наистина важни за вас.

Не отделяте време за правилните неща

„Когато спрете да преследвате грешните неща, давате шанс на правилните неща да ви хванат.“

Всички понякога губим фокуса си. Въпреки това, поддържането на вашите дейности в съответствие с вашите ценности е полезно за поддържане на положителна перспектива.

Едно добро упражнение е да изброите вашите ценности и да ги класирате според тяхното значение за вас. След това вижте, колко от ежедневните ви дейности всъщност се привеждат в съответствие с вашите ценности. Има ли прекъсване? Ако е така, какво можете да направите, за да го промените?

Но все пак най-доброто нещо, което трябва да направите, е да разберете как да приоритизирате живота си и да правите това, което е най-важно за вас. Ето как: КАК ДА БЪДЕМ УСПЕШНИ | 8 СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНИЯ ЖИВОТ

Защо се чувстваме нещастни? Част 1

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате с нас. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

2 thoughts on “Защо се чувстваме нещастни? Част 1”

  1. Pingback: Защо се чуватваме нещастни? Част 5 | polmarworld.com

  2. Pingback: ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 2 | polmarworld.com

Comments are closed.