Замръзнало и самотно кученце плаче, докато не бива спасено

замръзнало и самотно кученце

Замръзнало и самотно кученце плаче, докато не бива спасено

Дона, спасител на животни от организацията Stray Rescue St.Louis, се е грижила за много изоставени животни, но нищо не може да я подготви за това, на което щеше да стане свидетел.

Една зимна сутрин Дона се отзовава на анонимно обаждане за куче, вързано за телефонен стълб. Когато пристигнала, чула сърцераздирателния вой на кучето още преди да излезе от колата си. Било ясно, че то е премръзнало, болно и изпитва болка.

Когато Дона се втурнало на помощ на бедното кученце, тя разбрала, че то не е вързано за стълба. То просто било твърде уплашено, за да се движи. Помислила си, че ще избяга, ако се приближи до него, но това уплашено куче сякаш знаело, че помощта най-после е пристигнала.

Замръзнало и самотно кученце

Замръзнало и самотно кученце плаче, докато не бива спасено

Дона успява да завърже каишка около врата на замръзналото куче и да го заведе до колата си. То било с опасно ниско тегло и покрито с отворени рани. Дона усещала миризмата от инфектираните рани по тялото му.

Въпреки нараняванията си, кучето въртеше опашка през цялото време, докато беше в колата. Дона го кръсти Уизър. Ветеринарният лекар установил, че раните по тялото на Уизър са от каишка, която е била много стегната около врата му.

Каишките и нашийниците се впиват в кожата на кучето, ако се оставят за продължителни периоди от време, особено когато кучето все още расте. Често се налага спешна операция за отстраняване на впития в кожата нашийник.

Замръзнало и самотно кученце

Уизер имаше парафимоза – болезнено състояние, което се проявява в гениталната област на мъжките кучета. Уизър получи медицинската помощ, от която толкова много се нуждаеше. Ветеринарният лекар предписа антибиотици и много грижи. Очаква се Уизър да се възстанови напълно. Ветеринарният лекар изчислява, че той е на 7 месеца.

Замръзнало и самотно кученце

Дори след като е бил малтретиран, Уизер няма проблем да се довери на хората. Той е мило и любопитно куче, което обича разходките, галенето по корема и гушкането със своя спасител. Кара ни да се чудим как някой е могъл да бъде толкова жесток към такова нежно същество.

Ако видите животно, оставено на студено, обадете се на местния приют за животни. В повечето държави са приети закони, които забраняват оставянето на домашни любимци на открито в студено време.

ВИДЕО:

ВИЖТЕ СЪЩО: СЕМЕЙСТВО ПОГРЕБВА КУЧЕТО СИ, НО НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТО СЕ ПОЯВЯВА ПРЕД ВРАТАТА ИМ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

1 thought on “Замръзнало и самотно кученце плаче, докато не бива спасено”

  1. Pingback: Улично куче, намерено затънало в катран, се възстановява като по чудо - polmarworld.com

Comments are closed.