Места по света, които са забранени за посещение. Част 2

Места по света, които са забранени за посещение.

Форт Бхангар, Раджастан, Индия

Въпреки че това не е сто процента забранено, не можете да влезете във форта Бхангар от здрач до зори. През деня туристите могат да влязат и да се любуват на красивата раджастанска архитектура; Въпреки това, когато слънцето залязва, трябва да си тръгнете възможно най-бързо, особено ако се страхувате от духове.

Правителството на Индия смята, че крепостта е обитавана от духове, тъй като сградата, построена през 17 век, е пълна с легенди за духове и проклятия, които могат да ви накарат да настръхнете. Опитващите се да нарушат това правило мистериозно са изчезнали, затова не препоръчваме да стъпвате там след залез слънце.

Форт Нокс, Кентъки, САЩ

Повечето хора са чували за Форт Нокс, но само малка част са го посетили. Известно е като едно от най-безопасните места в света, защото е дом на един от най-големите златни резерви в САЩ.

Това не само е сграда, направена от гранитобетон и армирана стомана, но за да получите достъп, трябва да знаете множество комбинации. Членовете на екипа знаят само една комбинация, така че ако искат да влязат, ще трябва да влязат заедно.

Мавзолей Цин Ши Хуанг, Китай

Въпреки че гробницата на император Цин Ши Хуанг е открита едновременно с Теракотената армия през 1974 г., тя все още не е разкопана. Това беше едно от най-важните открития за всички времена, но се страхуват, че новите технологии могат да унищожат гробницата.

Поради тези причини китайското правителство забранява достъпа до гробницата. Всички знаят, че мавзолеят се състои от сложни връзки и каверни, пълни с предмети, от които императорът може да се нуждае в отвъдното. Освен това се говори, че има капани за залавяне на нашественици.

Вулканът на островите Хърд, Австралия

Въпреки че островът се намира между Мадагаскар и Антарктида, той се счита за австралийска територия. Макар да изглежда като снимка, направена от Happy Feet, не бива да ходим там, защото остров Хърд е токсичен за обществеността. Основната причина е действащият вулкан.

През 2000 г. изследователите забелязват голям поток от лава, идващ от вулкана. Ако това не ви е достатъчно, островът е известен и със своите лоши метеорологични условия и е на две седмици разходка с лодка от най-близката земя. Освен ако не сте с екипа на National Geographic, това не е мястото, където трябва да отидете.

Остров Ниихау, Хавай, САЩ

Много хора свързват Хавай с основното място за почивка, но има остров, на който туристите не са добре дошли. Остров Ниихау е известен още като Забранения остров, тъй като Елизабет Синклер, шотландска селянка и собственик на плантации, го е купила през 1864 г. Оттогава той е собственост единствено на нея и нейното семейство.

През 1952 г. Хаваите са изправени пред огнище на полиомиелит и за да спре заразата, никой не е имал право да напуска или влиза на острова. За щастие в Ниихау никой не се разболя. Днес хората се нуждаят от специално разрешение, за да посетят острова, но това не е лесно, дори ако сте богати и известни.

Сюртзи, Исландия

Като един от най-младите острови в света, Сюртзи, в Исландия, се появи след вулканичните изригвания между 1963 и 1967 г. На хората е забранено да ходят на острова, с изключение на изследователи, които се стремят да проучат как се формират екосистемите без влиянието на човек.

Учените са наблюдавали гъби, плесени, птици и безгръбначни. Те не могат да донесат нищо от други земи, тъй като това може да повлияе на тяхното разследване. Въпреки че е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, няма да можете да го включите в списъка си за пътуване.

Межгорие, Русия

Русия е най-голямата държава в света, затова е пълна с изненади. Има множество призрачни градове и мистериозни места, както и други специални места, които можете да посетите; обаче Межгорье не е от тях. Малкото градче, скрито в планината Урал, е затворено за туристи.

Два батальона обграждат града и се казва, че той е дом на ядрена ракета, но нищо не е сигурно. Би имало смисъл, като се има предвид нивото на мистерия, но няма какво да се каже. Кремъл заяви, че се използва като бункер за руските лидери и за трезор за съкровищата на страната.

Повеля, Италия

Нищо не е по-ужасяващо от историята зад Повеля, град, разположен в Италия, никога няма да искате да отидете, дори ако сте упълномощени да го направите. Островът, разположен между Венеция и Лидо, е използван през 1700 г. като място за карантина за тези, които са имали Бубонската чума, те са били изпратени там за да умрат.

След това, през 20-ти век, Повеля се превърна в рай за психично болните и се говори, че лекарите провеждат ужасни експерименти върху пациенти. Днес островът е необитаем по основателна причина, защото се смята за едно от най-страшните места в Италия.

Зона 51, Невада, САЩ

Докато много хора са се опитвали да влязат в зона 51, никой не е успял. Известно като най-забраненото място в Северна Америка и най-загадъчното, хората са спекулирали много за тайните, които то пази. Много хора вярват, че там са заловени извънземни и космически кораби.

Официално зона 51 е полигон за тестване на ВВС и ЦРУ поради отдалеченото си местоположение. Ако това беше вярно, би имало смисъл, че мястото е толкова тайно, но никога не можете да бъдете напълно сигурни, че те не крият извънземни от космоса.

Правчичка Брана, Чехия

До 1982 г. Правчичка Брана е била известна като най-известната атракция в Чешката република. След това влизането на туристи е забранено. Освен ако нямате машина на времето, тогава няма да можете да се изкачите по тази арка, но все пак можете да я видите отдалеч.

Правителството затвори Правчичка Брана, тъй като туристите ускориха процеса на корозия, причинявайки нейния колапс. Арката в крайна сметка ще се срути поради естествена корозия, но забраната спомогна за забавянето на този процес.

Места по света, които са забранени за посещение.

ВИЖТЕ СЪЩО: МЕСТА ПО СВЕТА, КОИТО СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ. ЧАСТ 1

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Места по света, които са забранени за посещение. Част 2”

  1. Pingback: МЕСТА ПО СВЕТА, КОИТО СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ. ЧАСТ 3 | polmarworld.com

Comments are closed.