Дете помага на бездомно кученце в нужда

Дете помага на бездомно кученце в нужда
Дете помага на бездомно кученце в нужда

Дете помага на бездомно кученце в нужда

Беше дъждовен и облачен ден, когато Маяне Родригес, жителка на Бразилия, наблюдава през прозореца на апартамента си красиво събитие. Отдалеч тя забелязала едно малко момиченце, което спряло насред проливния дъжд краи пътя.

Момичето не оставило чадъра си на земята, свалило раницата си и след това свалило якето си. Скоро жената забелязала, че в краката на момичето има малко бездомно кученце, което е мокро и че всичко това е за него.

Маяне била възхитена и развълнувана от видяното, но била още по-шокирана от това, което се случило след това с момичето и кучето.

Момичето взе кучето на ръце и го зави с якето си, след което продължи по пътя си – беше като ангел за нуждаещото се животно.

Mаяне разказва:

„Всичко се случи толкова бързо. Беше много емоционално. Изпратих видеото на приятел, който го сподели с група от квартала, а след това разбрах кой е ангелът.

Това беше 12-годишно момиче на име Сибели Щигелмайер, което вероятно е спасило живота на бездомното куче в този ден.

Сибели прибрала кучето вкъщи и му обърнала необходимото внимание, подсушила го и му приготвила легло. Майката на момичето, Реджан Щигелмайр, разказва, че когато видяла Сибели да пристига с кучето, малко се ядосала, защото била потна и мокра.

После разбрала, че това е добро дело и че дъщеря ѝ е просто ангел за малкото куче, спасено от студените улици.

Реджан добави:

„По ризата й имаше кръв. Помислих, че е била ранена, но тя ми каза, че е намерила кученцето ранено.

За щастие, кучето имаше само леки наранявания. Нищо, което с много любов и грижи не би могло да се овладее и да се излекува лесно. Сибели разказа на майка си, че след като е видяла кучето, е разбрала, че трябва да му помогне и че не може просто да го остави там.

Реджан добави:

„Сибели има много добро сърце. Тя много съжалява за бездомните животни. Ако можеше да ги вземе всички у дома, щеше да го направи.

Накрая кучето на име Претиня е прието от семейството на Сибели и те го приемат с отворени обятия като свое.

Не е известно как Претиня се е озовала на улицата. Но едно е сигурно – благодарение на Сибели бъдещето ѝ ще бъде прекрасно.

Facebook Comments Box

1 thought on “Дете помага на бездомно кученце в нужда”

  1. Pingback: Полицай помага на бездомно кученце, а след това го осиновява - polmarworld.com

Comments are closed.