Казаха: „Оставете старото куче да умре“, но един човек не ги послуша

Казаха: "Оставете старото куче да умре", но един човек не ги послуша
Казаха: "Оставете старото куче да умре", но един човек не ги послуша

Казаха: „Оставете старото куче да умре“, но един човек не ги послуша

В бедните страни бездомните животни са навсякъде. Това е сериозна епидемия и много хора си затварят очите, тъй като не смятат, че могат да направят нещо по въпроса. Но истината е такава: Всеки живот е от значение. Спасяването на едно животно в даден момент е от значение. Особено за животното, което се спасява.

Едно куче беше толкова тежко ранено и на косъм от смъртта, че влезе в мазето на един магазин и зачака смъртта да дойде. Беше дехидратирано и недохранено. Голямата рана на главата му също беше толкова силно инфектирана, че в нея се бяха настанили червеи.

Казаха: "Оставете старото куче да умре", но един човек не ги послуша

Да, за повечето хора нараняванията щяха да бъдат непосилни. Мнозина смятаха, че кучето не може да бъде спасено и че е трябвало да бъде оставено на мира. Но не и Animal Aid.

На мястото на инцидента бил изпратен доброволец, който взел кучето на ръце и го пренесъл по стълбите и в автомобила им. Мъжът не беше съсредоточен върху това, което не можеше да направи. Той се съсредоточи върху това, което беше възможно. И точно от това се е нуждаело това куче.

Казаха: "Оставете старото куче да умре", но един човек не ги послуша

След като кучето пристига в приюта на Animal Aid, всички се заемат с работа. В голямата рана беше поставен лекарствен прах. След като прахът се утаи, той щеше да убие червеите и тогава можеха да ги отстранят. Сладкото куче остана неподвижно, защото знаеше, че тези любители на животните са там, за да му помогнат. Те внимателно превързаха раната му и с обезболяващи лекарства и интравенозни течности. От приюта му осигуриха място за почивка през нощта.

Казаха: "Оставете старото куче да умре", но един човек не ги послуша

На следващия ден дойде време да почистят раната и да премахнат мъртвите червеи. Те направиха това с любов и внимание и отново го превързаха.

Две седмици по-късно раната е чиста и без инфекции! Сладкото куче все още е плахо и навежда глава, но гледачите му го разбират. Това е куче, за което никой досега не се е грижил. Доверието към хората ще отнеме известно време. За щастие всички около него са много търпеливи.

След 9 седмици кучето, което вече се казва Джери, не изпитва болка и се чувства отлично. Раната му е напълно заздравяла, но най-важното е, че и духът му е заздравял. Той се придвижва бавно към новите си човешки приятели, но когато те го посрещат по-близо, той с готовност приема обичта им.

Това, което прави Animal Aid толкова специална, е, че тя позволява на всяко спасено куче да остане в приюта за неопределено време. Тъй като осиновяването е малко вероятно – особено за по-възрастните кучета с белези от битки – всяко спасено от тях животно става постоянен обитател на Animal Aid. Убежището е техният вечен дом! Те имат много приятели, както човешки, така и кучешки, и прекарват дните си с постоянна храна и много любов. Приветстваме усилията на Animal Aid и техните големи, добри сърца.

За да видите спасяването и възстановяването на Джери, превъртете надолу и натиснете бутона за възпроизвеждане на видеото по-долу. Animal Aid работи само с дарения. Споделянето на тази история не само повишава осведомеността за такава невероятна група, но и дава възможност на другите да дадат своя принос. Благодарим ви!

Казаха: „Оставете старото куче да умре“, но един човек не ги послуша

ВИЖТЕ СЪЩО: ДЕТЕ ОТКАЗВА ДА ОСТАВИ БЕЗДОМНО КУЧЕ, БЛЪСНАТО ОТ КОЛА, ДОКАТО НЕ ПРИСТИГНЕ ПОМОЩ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“.

Facebook Comments Box

1 thought on “Казаха: „Оставете старото куче да умре“, но един човек не ги послуша”

  1. Pingback: Бездомно и уплашено куче не иска да напусне кашонът, в който е намерено - polmarworld.com

Comments are closed.