Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него

Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него
Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него

Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него

Кучетата се доверяват на хората си повече от всичко на света и затова винаги е сърцераздирателно, когато собственик наруши това доверие, като изостави кучето си. За съжаление има случаи, когато собственикът обича кучето си, но просто не може да го задържи повече. В този случай отговорното решение е да заведете кучето в приют.

За съжаление обаче някои кучета не се ползват с тази любезност.

Куче, изоставено от семейство си

За щастие историята, която ще споделим, има щастлив край – но въздействието, което изоставянето е оказало върху едно куче, е наистина опустошително, така че може би ще искате да имате няколко кърпички под ръка!

Историята ни започва в Далас със сладко малко кученце на име Камила. Родителите на Камила са в процес на преместване и оставят купчини боклук пред имота си, за да дойдат сметосъбирачите и да ги изнесат.

Купчината беше пълна със стари вещи и такива, от които семейството вече нямаше нужда. Камила беше една от тези вещи.

Горкото куче е било изхвърлено като боклук, буквално сред всички отпадъци пред къщата ѝ. Собствениците ѝ не се грижели за доброто ѝ състояние, дори не оставили на кучето си храна или вода. Единственото, което е имала за утеха, е било одеялото ѝ.

Куче, изоставено от семейство си

Вместо да се опитва да намери храна или защитено място, вярното кученце остава на одеялото си в очакване стопаните му да се върнат.

Кучетата са свикнали да дават само любов, така че Камила вероятно трудно разбира защо семейството ѝ я е изоставило.

Но те никога не се върнаха.

Куче, изоставено от семейство си

Камила е забелязана на Нова година от Марина Тарашевска, съосновател на организацията за защита на правата на животните Dallas DogRRR.

Бедното момиченце все още се беше сгушило в одеялото си и трепереше от студ. Все още не беше изгубила надежда, че семейството ѝ ще се върне при нея.

„Беше наистина студено и дъждовно, а кучето лежеше на одеялото си и не искаше да го остави“, казва Пати Доусън, изпълнителен директор на Dallas DogRRR. „Мисля, че все още си мислеше, че семейството ѝ ще се върне. Беше на този етап: „Просто ще чакам тук. Това ми е познато.“

Марина разговаря с някои съседи в района и получава потвърждение, че Камила наистина е била изоставена. Сега тя има задачата да спаси кученцето.

Спасяването на кученцето беше труден процес. Тя се страхуваше от непознати и вероятно не искаше да си тръгне без семейството си.

Но двете жени работят неуморно, за да спасят Камила, и в крайна сметка успяват да я приберат в приюта. Бедното животинче все още било ужасено.

„Тя основно се беше свила на кълбо в задната част на клетката“, каза Пати. „Можеше да я докоснеш, но тя беше замръзнала от страх. Не искаше да влезе в контакт с очи, държеше главата си наведена. Ако се доближите до нея, тя забиваше главата си в задната част на клетката, като че ли казваше: „Не ме гледай, не влизай в контакт с мен, не ме докосвай. Стойте далеч.“

Бедното животинче имаше наранявания по врата, които според ветеринаря може да са от бой с друго куче. Въпреки че Камила все още се учи да се доверява на хората, сега тя е на много по-щастливо място, отколкото когато е била изоставена пред дома си.

„Тя се справя чудесно. Личността ѝ бавно се проявява и тя започва да се доверява“, казва Пати.

За щастие историята на Камила има щастлив край!

Камила прекарва няколко месеца в приюта, за да се научи отново да се доверява. Но накрая, след като беше готова, тя беше обявена за осиновяване и намери своя вечен дом. Толкова се радваме, че Камила вече има чудесно място, което да нарече свой дом.

Вижте видеоклип за Камила по-долу!

Моля, споделете това с приятелите и семейството си.

Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него

ВИЖТЕ СЪЩО: КУЧЕ-ГЕРОЙ СПАСЯВА ЖИВОТА НА ВЪЗРАСТНИЯ СИ СТОПАНИН

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

1 thought on “Куче, изоставено от семейство си, остава върху одеялото си с надеждата, че те ще се върнат за него”

  1. Pingback: Ранено кученце бяга от ринг за кучешки боеве и припада на верандата на непознат човек

Comments are closed.