Кученце е спасено малко преди да бъде убито

Кученце е спасено малко преди да бъде евтанизирано
Кученце е спасено малко преди да бъде евтанизирано

Кученце е спасено малко преди да бъде убито

Сани, само на 4 месеца, беше видяла повече в малкия си живот, отколкото повечето други кученца на нейната възраст. Откъсната от щастливото си семейство в Камбоджа, Сани е отведена във ферма за кучешко месо в другата част на страната. Тя е хвърлена в клетка, сама, заобиколена от други кучета, чиято съдба е същата като нейната.

Кученцето не можеше да прави нищо друго, освен да наблюдава ужаса около себе си. Другите кучета бяха извеждани от клетките си, а техният вой и писъци и гледката на касапина с остър нож бяха очевидни знаци, че никога няма да се върнат.

По време на посещение в Югоизточна Азия Майкъл Чур, основател на организацията „Звукът на животните“, посещава кланица в Пном Пен, Камбоджа, когато се запознава със Сани. Той се опитал да спаси три от десетките кучета, държани в плен, но собственикът отказал. Майкъл успял да спаси само едно, но и то било предизвикателство.

В момента, в който Майкъл отиде до клетката на Сани, тя се сви в ъгъла, ръмжеше и се тресеше. Беше в режим на оцеляване, страхуваше се за своето благополучие и беше в състояние на пълна паника. Майкъл очакваше това и се държеше с нея нежно, като не бързаше и внимаваше да не се движи бързо или рязко. Постара се да използва мек, успокояващ глас, за да ѝ каже, че всичко ще бъде наред и че тя ще се справи. Отне известно време, но тя сякаш се отпусна и се довери на привидно добрия непознат.

„Когато я извадих от клетката, тя все още беше ужасена и гледаше към месаря“, казва Майкъл. „Но след като му обърнах гръб, тя се сгуши в мен и сложи главата си под моята.“

От този момент нататък е ясно, че Сани е на път към свободата. Тя усещаше, че е в добри ръце, докато се сгушваше и притискаше в гърдите на Майкъл, без да иска да напуска топлата му и сигурна прегръдка.

Те заведоха Сани на преглед при ветеринар, преди да я заведат в приют, където да бъде с други спасени кучета с подобни истории. „Тя ме прегърна и не спираше“, спомня си спасителят. „Когато я заведох във ветеринарната клиника и се опитах да я сложа на пода, тя пак не се пусна“.

Щастливото кученце е в безопасност, има много нови приятели и се надяваме, че ще стигне до Европа, за да бъде осиновено от някое семейство.

Междувременно Майкъл продължава да прави всичко по силите си, за да помогне на изгубени и забравени кучета да получат втори шанс за живот.

Пуснете видеоклипа, за да видите момента, в който Сани е извадена на безопасно място.

Кученце е спасено малко преди да бъде убито

ВИЖТЕ СЪЩО: ПОЛИЦИЯТА ЧУВА СКИМТЕНЕ ИДВАЩО ОТ КУПЧИНА ПРЪСТ: ОТКРИВАТ МАЛКО СЪЩЕСТВО, ПОГРЕБАНО ЖИВО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box