Кученцето Джордж даде живота си, за да спаси деца от питбули

Някои герои не се нуждаят от наметало, за да останат в спомените ни. Такъв е случаят с Джордж, малък Джак Ръсел Териер, който спаси група деца от нападението на два питбула през 2007 г. в Нова Зеландия. Сякаш това не бе достатъчно, хората поставиха статуя за героичното му действие, в което той даде живота си. Кученцето Джордж даде живота си, за да спаси деца от питбули.

Кученцето Джордж даде живота си, за да спаси деца от питбули

Според медиите в страната, Джордж е скочил в защита на група от пет деца на възраст между четири и единадесет години, когато са отишли ​​в мандра в град Маная, Нова Зеландия.

Кучетата тръгнали да нападат малките, когато Джордж ги защити. Според Ричард Розуарн, тогава 11-годишен, кученцето е било ухапано по главата и гърба от питбулите, и това го оставило много тежко ранено.

Момчето каза, че хората в близост до мястото са наблюдавали случващото се и не успели да спасят Джордж, но очевидно е било твърде късно за него, тъй като ветеринарният лекар Стивън Хопкинсън е препоръчал да бъде евтаназиран; нараняванията му са най-тежките, които е виждал.

Джордж беше на девет години и живееше със собственика си Алън Гей. Кучето беше единственият му спътник в продължение на 7 години. След като съседите му се изнасят, когато Джордж е на 2 години, Алън взема Джордж за да се грижи за малкия герой.

„Тези два питбула се втурнаха към хлапето. Джордж отиде да ги спасява, това би направил. Той нямаше шанс, но мисля, че спаси това дете от ухапване“, каза Гей.

Кученцето Джордж даде живота си, за да спаси деца от питбули

Къде е статуята на Джордж?

В крайна сметка Джордж беше жертван за непоправимата вреда, която му беше нанесена. Алън обаче признава, че неговият приятел е умрял като герой, за което е увековечен със статуя в малкия град.

На плочата пише „В памет на Джордж, който даде живота си на улица Kauae на 29 април 2007 г., защитавайки децата от две диви кучета“. Статуята може да се види на платформи като Google Maps с инструмента Street View. Тя се намира в кръговото кръстовище на State Highway 45 и Tauhuri Street в Маная, Нова Зеландия.

Кученцето Джордж даде живота си, за да спаси деца от питбули

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМНО КУЧЕ НАЙ-НАКРАЯ СЕ УСПОКОЯВА, КОГАТО ОСЪЗНАВА, ЧЕ Е СПАСЕНО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box