Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

Котка се прибира пеша 20 километра до семейството, което я е изоставило, но те не я искат обратно
Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

Кучетата са известни като „верни“ домашни любимци, но котките могат да бъдат също толкова верни на хората, които обичат. Котка на име Тоби е идеалното доказателство за това.

Въпреки че семейството на Тоби вече не го искаше, той искаше тях. Семейството му се отказа от Тоби, но поне му намери нов дом.

Според SPCA на окръг Уейк, Тоби се е появил на прага на това семейство като бездомник, но не се е разбирал с останалите котки.

Затова те дават Тоби на ново семейство. Само че Тоби не беше готов за нов дом с ново семейство. Затова той измина 20 километра пеша до стария си дом. Вместо да се впечатли от проявата на любов на Тоби, семейството му поискало от приюта да го евтаназира.

„Отнесоха го в приют и поискаха да го евтаназират“, разказва Тара Лин, директор по комуникациите на SPCA в окръг Уейк. „Беше толкова сърцераздирателно да знам, че той е успял да се върне при семейството си и това е бил техният отговор.“

Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

Общественият приют взе присърце историята на Тоби и отказа да го преспи.

Вместо това те се обадиха на SPCA, които дойдоха да спасят Тоби веднага и да се уверят, че му е направена медицинска оценка и е на път да намери вечен дом.

„Тестът му за котешки имунодефицитен вирус беше положителен, а освен това имаше инфекция на горните дихателни пътища“, каза Лин. „Наложи се да го лекуваме от инфекцията, което отне известно време.“

Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

Той беше много мил и любвеобилен с персонала на SPCA, но му трябваше малко време, за да се сближи с останалите обитатели.

„Първоначално седемгодишният FIV позитивен котарак не беше много развълнуван от това, че споделя стая с други котки, но бързо се превърна в любимец на доброволците“, казват от SPCA.

Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

След като Тоби беше излекуван и готов да намери вечен дом, снимката му беше публикувана в социалните мрежи.

Мишел Пакет от Рали, Северна Каролина, отиде в приюта, за да се запознае с Тоби и да провери дали ще си паснат. Двамата си допаднаха веднага!

„Тя нямаше никакво колебание“, казва Лин за Пакет. „Тя беше на работа и просто захвърли всичко, за да дойде тук.“

Сега Тоби има ново семейство и двама котешки брат и сестра.

„Той е толкова сладък, пухкав и любящ“, казва Пакет. „Освен това е превзел леглото ни, сякаш живее тук открай време. Обича да се отпуска и да лежи под възглавниците ни.“

Сгряващо е да знаеш, че Тоби най-накрая има любящ дом, където му е мястото, където е добре дошъл и където се грижат за него.

„Наистина е трудно да се разбере как някой е могъл да го остави да бъде умъртвен“, казва Пакет. „Шокиращо е, но сме много благодарни, че е спасен.“

Тя се надява, че историята на Тоби ще привлече вниманието към важността на това да се даде втори шанс за живот на други домашни любимци като Тоби.

„Има много домашни любимци, които лесно биват изхвърлени от семействата си или от развъдчика“, казва Пакет. „Наистина се надявам, че той ще вдъхнови други хора да излязат и да осиновят.“

Историята на Тоби става популярна и е споделена от десетки медии.

„Последните 36 часа посветихме на обаждания от вестници, уебсайтове и телевизии от цялата страна за котарака Тоби. „Постът му получи много отзиви, но едва след като беше осиновен, историята му наистина започна да се разпространява в социалните медии. Сега е видяна в Нова Зеландия, Италия, Канада, Южна Америка и по целия свят.“

Много се радваме, че Тоби е намерил такова прекрасно място, което да нарече свой дом!

Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…

ВИЖТЕ СЪЩО: КУЧЕ-МАЙКА ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА КУЧЕНЦАТА СИ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

1 thought on “Котка изминава 20 километра пеша за да се върне при семейството си, но…”

  1. Pingback: Сбъднатата мечта на едно бездомно кученце - polmarworld.com

Comments are closed.