Как да храним кучето си по-здравословно

Кучешкият диетолог Карлос Алберто Гутиерес, автор на уебсайта Диетолог за кучета, предлага своите съвети за по-здравословна храна за кучета. Как да храним кучето си по-здравословно.

Знаете ли, че кучетата могат да ядат и някои човешки храни и дори зеленчуци като броколи и зелен фасул? И че киселото мляко може да накара куче без апетит да го възвърне? Искате ли да направите вкусни домашни бисквити за кучета с малко фъстъчено масло за по-малко от 10 минути? Кучешкият ветеринарен лекар и диетолог Карлос Алберто Гутиерес, автор на уебсайта за кучешки диетолози, споделя своите домашни трикове за хранене на кучето по по-естествен (и здравословен) начин.

Здравословното хранене е полезно за кучетата

Как да храним кучето си по-здравословно

Ползите от по-здравословната диета за кучета са същите като за хората. Важното е да се учиш и да не правиш грешки. Но със съветите и наблюдението на ветеринарния лекар или кучешкия диетолог не е трудно.

Пилето е супер храна, която кучетата могат да ядат

Как да храним кучето си по-здравословно

„Рецептите за кучета трябва да се основават на месо, качествени протеини като пилешко или телешко.“ Има храни от пазара, които можете да си купите и да си направите домашни рецепти; сред тях и преди всичко са храни, които имат качествени животински протеини, като пилешко и телешко. Тези протеинови храни са основата за приготвяне на всякакъв вид домашни рецепти за кучета, или като лакомство, или като част от редовната им диета, винаги под наблюдението на ветеринарен лекар или диетолог. Друг пример? Рибата е друг източник на качествен протеин за хранене на кучето.

Плодовете и оризът също са за кучета

Как да храним кучето си по-здравословно

Ябълката (без семена) или бананът са някои от плодовете, които могат да бъдат предложени на кучето като здравословно лечение. Можете да избегнете опасните храни за кучета (като лук или чесън), могат да се приготвят и рецепти, които включват малко тестени изделия или ориз.

Киселото мляко е добро за здравето на кучето и го насърчава да яде

Как да храним кучето си по-здравословно

„Натуралното кисело мляко е удоволствие за кучета, което помага на тези, които нямат апетит да се хранят и се препоръчва за тези, които са склонни към камъни в бъбреците“

Естественото кисело мляко, без захар или добавки, е друга от храните, предназначени за хора, които кучето може да яде от време на време като лакомство. Киселото мляко може да предизвика интереса на вашето куче към вашата храна. Това е нова съставка с нов вкус и това насърчава много кучета без апетит да си го възвърнат.

За да въведете киселото мляко в храната на кучето, трябва да сложите супена лъжица върху неговите крокети. Правейки това, вие също ще помагате на червата да работят по-добре. Киселото мляко се препоръчва и за кучета с тенденция да създава камъни в бъбреците.

Зеленчуци асорти за кучета

Като цяло всички зеленчуци са полезни за кучета и могат да помогнат за създаването на по-здравословна диета за тях. Важното е разнообразието и не забравяйте, че те не могат да бъдат основната съставка в диетата на кучето, тъй като диетата им винаги трябва да има основна основа от месни протеини.

Въпреки че зеленчуците просто, сами по себе си, не са нещо, което обикновено харесват, те могат да се използват с други вкусни здравословни храни, като пиле, за постепенното им включване в диетата им. Когато са приготвени добре, кучетата ги изяждат с голямо удоволствие.

Най-доброто зелено: грах и боб

Докато всички зеленчуци обикновено са полезни за кучета, тези, които са зелени, са отлични, включително зелен фасул, броколи и грах.

И портокали: тиква и моркови

Въпреки че зелените зеленчуци са ми любими като допълнение към домашни рецепти за кучета, има и други полезни за тях зеленчуци, като моркови или тиква. Но аз настоявам, когато става въпрос за зеленчуци, включването на определен сорт в диетата е най-здравословното.

Фъстъчени лакомства за приготвяне у дома

Домашните бисквити с фъстъчено масло за кучета се приготвят много лесно у дома и са добро здравословно лакомство за кучето. Фъстъците също са отличен източник на мастни киселини, които помагат за поддържането на здрава кожа и също така се грижат за козината. Освен това това масло е крем, богат на мазнини, който е неустоима храна.

Подготовката отнема само десет минути. Смесете 125 милилитра вода, 150 грама пшенично брашно и три супени лъжици фъстъчено масло. Загрейте фурната до 180 ºC, смесете съставките в съд, разпределете сместа, нарежете я с избраната от вас форма за сладкиши и ги поставете върху тавата за печене. Сега просто трябва да изчакате около 30 минути, докато бисквитките станат златистокафяви и да ги оставите да се охладят до стайна температура, преди да ги предложите на кучето. Ще имате между 20 и 30 бисквитки, за да изненадате (и да направите) своя приятел.

Как да храним кучето си по-здравословно

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМНИК СПАСЯВА БЕЗДОМНО КУЧЕ БЛЪСНАТО ОТ КОЛА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Как да храним кучето си по-здравословно”

  1. Pingback: 9 забранени храни за кучета | polmarworld.com

Comments are closed.