Какво означава позата за сън на кучетата?

Вероятно знаете отлично предпочитаните пози, които кучето ви използва, когато си почива. Но какво означават позите за кучешкия сън? В тази статия ще ви покажем най-често срещаните форми на сън при кучета и тяхното възможно значение. Какво означава позата за сън на кучетата?

Какво означава позата за сън на кучетата?

Не забравяйте, че сънят е от съществено значение за правилното благосъстояние на кучето, така че трябва да спазвате часовете за почивка по всяко време, без да го прекъсвате. Прочетете и научете повече за кучешките пози!

По гръб

Какво означава позата за сън на кучетата?

Тази позиция е много комична и понякога ни кара да се чудим дали на кучето наистина му е удобно да спи по този начин. Излагайки най-уязвимите си части, кучето несъзнателно изразява благосъстояние и липса на загриженост. Кучетата, които се чувстват много удобно в своята среда, са склонни да заемат тази позиция.

На кълбо

Какво означава позата за сън на кучетата?

Тази позиция е изключително нежна за всеки любител на животните. Можем да наблюдаваме кучето свито, понякога дори се заобикаля с опашката си. Това е особено разпространено при кученца, но също и при възрастни кучета, които обичат да се сгушват. Също така е възможно да ги наблюдавате по този начин в по-студени времена, когато те използват тази поза, за да поддържат телесната топлина.

По корем

Какво означава позата за сън на кучетата?

Това е друга много характерна поза на кученцата. Обикновено можем да наблюдаваме кученцето да спи в тази поза след интензивна физическа активност.

Тази позиция обаче е много често срещана и при брахицефални кучета, които я приемат, за да дишат по-добре или да охладят тялото. Някои примери са френският булдог, мопсът, английският булдог …

Настрани

Какво означава позата за сън на кучетата?

Това е една от най-добрите позиции, които кучето може да приеме за сън, тъй като му позволява да му бъде удобно и напълно да се отпусне. Тази поза изразява, че кучето се чувства комфортно в околната си среда. В допълнение, тази поза им позволява да достигнат най-дълбоките (и най-възстановяващите) етапи на съня.

Конвенционална поза

Тази поза с „лицето надолу“ е особено честа в кратки периоди на почивка. Обикновено кучетата заемат тази поза, когато са спокойни, но в същото време са нащрек, например когато са сами вкъщи или след хранене.

Други пози

Има много пози, които кучето може да придобие, докато спи, някои кучета дори се движат, когато спят, обикновено поради самия сън. Важно е да се отбележи, че не всички пози имат специфично значение, тъй като всяко куче намира за него „идеална“ поза, която обикновено повтаря ежедневно.

Часовете за съня на кучето

Часовете сън са много важни за кучето, тъй като то му позволява да зарежда енергия, да усвоява всичко, което е научил през деня, и да му предложи благополучие, от което се нуждае. Поради тази причина е от съществено значение да оставим нашите кучета да си почиват, особено ако говорим за кученца. Прекъсването на тяхната почивка може да доведе до тревожност, липса на обучение, липса на физическа активност или проблеми с поведението в дългосрочен план.

Трябва да сме сигурни, че нашето куче спи необходимите часове, и че времето му на сън не се влияе от шума или движенията ни при преминаване. В този случай се препоръчва кучето да има легло на отдалечено и тихо място.

Какво означава позата за сън на кучетата?

ВИЖТЕ СЪЩО: КАКВО ОЗНАЧАВАТ ПОЗИТЕ ЗА СЪН НА КОТКИТЕ?

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Какво означава позата за сън на кучетата?”

  1. Pingback: Намира изгубеното си куче в лисича дупка | polmarworld.com

Comments are closed.