ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 2

Защо се чувстваме нещастни?

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

Срещате се с нещастни хора.

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

„Когато трябва да започнете да компрометирате себе си и морала си за хората около вас, вероятно е време да промените хората около вас.“

Ако приятелите ви са постоянни източници на негативност в живота ви, може би е време да намерите повече позитивни хора.

Не сте открили целта си

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

„Опитът да бъдеш някой друг е загуба на човека, който си.“

Толкова много хора са се абонирали за лъжата, че целта на живота им е да стигнат до уикенда. Нищо чудно, че по света има толкова много нещастни хора!

Вместо просто да съществувате, намерете начин да започнете да живеете!

Намерете своята страст и цел и ги преследвайте, въпреки факта, че това може да ви извади от зоната ви на комфорт и да ви ужаси.

Откриването на вашата роля в историята е едно от най-добрите приключения на живота ви!

Вие сте по-скоро актьор, отколкото автор

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

„Да бъдеш себе си в свят, който непрекъснато се опитва да те промени, е най-голямото постижение.“ – Ралф Уолдо Емерсън

Правите лоша услуга на света, когато се опитвате да бъдете някой, когото не сте. Бъдете автентични.

Да играете роля, която не е предназначена за вас, само за да покриете очакванията на другите, може да ви донесе само разочарования.

Дори когато се опитате да запълните самотата в себе си, част от вас винаги ще знае, че емоционално компрометирате себе си и щастието си.

Затънали сте в миналото си

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

„Не можете да започнете следващата глава от живота си, ако продължавате да четете последната си.“

Много хора стават жертва на своето минало. Те са причините за съжалението, скръбта, какво би станало и визията отзад.

Въпреки, че всички можем да се поучим от миналото си, да останем там не е практично да живеем в настоящето. Миналото не може да бъде променено. Постоянното спиране върху него не създава емоционално здравословна перспектива.

Продължавате да мислите за бъдещето си и не можете да се наслаждавате днес

„Това, което правиш днес, определя кой ще бъдеш утре.“

Някои хора се фокусират толкова много върху звездите, че пропускат забележителностите, преживяванията и извлечените уроци от пътуването до там.

Намерете толкова радост в приключението, колкото в получаването на крайната цел. Ако не го направите, ще бъдете разочаровани, докато бъдещата ви цел не стане реалност.

Тъй като това може да се случи или не, защо да се ограничавате, когато можете да намерите точно толкова щастие в търсенето, колкото в дестинацията?

Имате проблеми със здравето

„Начинът, по който мислите, начинът, по който се държите, начинът, по който се храните, може да повлияе на живота ви от 30 до 50 години.“ – Дийпак Чопра

Спорта, здравословното хранене и добрият сън намаляват стреса. Емоциите са свързани с много физически дейности.

Връзката ум – тяло е много реална и често само добавянето на упражнения, слънчева светлина или по-здравословна диета може да подобри настроението ви незабавно.

Вие сте перфекционист

„За да продължиш да живее, човек трябва да се опита да спре да мисли за смъртта, замесена в перфекционизма.“ – Хана Аренд

Има три основни типа перфекционизъм:

Самоусъвършенстване – където очаквате съвършенство от себе си; социален перфекционизъм – където вярвате, че другите очакват от вас да бъдете перфектни; и други перфекционизми – където очаквате другите да бъдат перфектни.

И трите примера могат да бъдат разрушители на щастието.

Да бъдеш перфектен е нереалистична цел, която поставяш върху себе си или другите. Непрекъснатото недостигане на непостижимото съвършенство ще ви държи в мрак.

Страхувате се от провал

„Успехът не е окончателен, провалът не е фатален: от значение е смелостта да продължиш.“ – Уинстън Чърчил

Някои хора толкова се страхуват да не сгрешат, че никога не се опитват. Само си представете как би се получило това, когато се учехте да ходите! Вероятно все още щяхте да пълзите.

За съжаление, понякога губим смелостта си като възрастни и се страхуваме да опитаме каквото и да било, защото може да не се получи.

Ако възприемете това мислене, никога няма да оправдаете потенциала си. Това може да създаде огромно недоволство в живота ви.

Вие сте несигурни

„Задачата, която трябва да си поставим, не е да се чувстваме сигурни, а да можем да толерираме несигурността.“ Ерих Фром

Растежът се случва извън нашите зони на комфорт. Ако сте твърде несигурни, за да се отдалечите от познатото, никога няма да познаете радостта да победите страховете си и да намерите крилете си.

В крайна сметка птицата трябва да скочи, за да открие, че може да лети. Не можете да останете в гнездото завинаги и да бъдете щастливи, когато гледате как другите се реят.

В дълг сте

„Човек в дълг е роб.“ – Ралф Уолдо Емерсън

Дългът може да причини стрес, развалени отношения и финансови затруднения. Разработването на план за излизане от неприятностите на плащанията често може да донесе спокойствие.

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ?

ВИЖТЕ СЪЩО: ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 1

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате с нас. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ? ЧАСТ 2”

  1. Pingback: Какво ни прави нещастни? Част 3 | polmarworld.com

Comments are closed.