Защо се появи корона-вируса

Човечеството получи болест от която имаше нужда, но защо? Ще ви покажем нашето виждане по тази тема.

Престанахме да се грижим за здравето си, затова започнахме да се разболяваме, за да видим какво всъщност е важно.

Спряхме да уважаваме природата, като отсякохме дърветата, който ни дават толкова много, като избихме животните, замърсихме водните басейни, изчерпахме природните ресурсите и т.н. Осъзнахме ли колко ценно е да бъдем сред природата и заедно с нея? Колко важна е тя за нас?

Престанахме да уважаваме семейните ценности и семействата ни, затова тази болест ни затвори заедно със семействата ни в някой случай ни отдалечи от тях, за да се научим отново, колко важно и ценно е за нас семейството. За да се научим да уважаваме отново, за да се научим, какво е важно в този живот.

Престанахме да уважаваме възрастните и болните, затова се появи тази болест за да ни покаже как да бъдем хора, и че трябва да уважаваме и помагаме в трудни моменти.

Престанахме да уважаваме медицинските лица и фармацевтите и разбрахме колко необходими са ни те в такива моменти.

Престанахме да уважаваме учителите, а те ни бяха като втори родители. Сега всички ученици са затворени по домовете си и родителите играят ролята на учители. Сега разбрахте ли колко ценни са учителите?

Мислехме си, че можем да сме навсякъде и с всеки, че парите са всичко и можем да купим с тях каквото си поискаме. Затова този вирус ни затвори вкъщи, за да разберем, какво наистина е важно в този живот. И да осъзнаем, че нищо не е даденост.

Алчността ни завзе, прекарвахме свободното си време в моловете, търговските центрове и т.н. Този вирус ни затвори вкъщи, за да разберем, че щастие с пари не се купува. А вие разбрахте ли?

Най-важно за нас беше, как изглеждаме, какви дрехи имаме, кой, какво си купил, конкурирахме се с всеки, познат или непознат. Сякаш, това беше най-важното. Този вирус закри лицата ни, за да ни покаже, че красотата е преходна, и че тя не е външна а вътрешна.

Допуснахме да си мислим, че владеем тази земя. Но нещо миниатюрно ни даде урок за да ни спре и да бъдем по-смирени.

Този вирус отне много от нас. Но научихме ли и разбрахме ли важните неща за живота?

Този вирус ни е точно по мярка. Ние – хората, наистина сме имали нужда от него, за да започнем да разбираме нещата по друг начин, за да започнем да уважаваме, за да сме по-добри, за да сме по-смирени и т.н.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

ОБРАТНО КЪМ ИНТЕРЕСНО

Facebook Comments Box