Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета

Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета
Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета

Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета

Валери Рийд е жена, обичаща животните, която преди няколко години решава да превърне дома си в хоспис за възрастни кучета. Първоначално идеята се заражда, когато се опитвала да намери дом за добермана на баща си. Тя открива, че никой не го иска заради напредналата му възраст.

Хосписът Whispering Willows в Хермитидж, Мисури, функционира от 2017 г. и в момента в него живеят около 80 кучета. В това убежище се грижат за животните и ги обичат. Осигуряват дом на тези, които са прекарали дълго време в приюти, чиито собственици са починали или са се преместили в старчески дом.

Валери, която е и председател на благотворителната организация, казва, че важното за тези кучета да знаят, че са в безопасност и обичани.

„Кучетата живеят с нас и се движат между двете сгради. Където и да отидем, те са навсякъде с нас и са третирани като част от семейството. Най-хубавото е промяната, която преживяват, когато знаят, че са в безопасност и обичани“.

След преживяното от баща ѝ, който трябвало да се сбогува с любимия си домашен любимец, Валери осъзнала, че това е много често срещано явление. Много животни са оставени на милостта на приюти или за съжаление на улицата.

„Исках да помогна на тези, които са в ситуация като тази на баща ми и наистина не могат повече да се грижат за любимите си възрастни кучета. След това осъзнах и разбрах колко много кучета се нуждаят от помощ“. Казва Валери.

Валери и съпругът ѝ решили да се преместят от Канзас в Мисури. Там те създали спасителния център с площ 3000 кв. м и сграда с площ 1700 кв. м само за кучетата. Жената никога не си е представяла, че идеята ѝ ще бъде толкова успешна и че този дом ще достигне капацитета, който има до момента. Със сигурност е щастлива и горда от постигнатото до момента.

Валери иска тези животни да напуснат земята, знаейки, че са били обичани и защитени до края на дните си. Хосписът разполага със 17 служители на пълен работен ден, които се грижат за всички кучета с 24-часова грижа и хоспитализация.

Това пространство е предназначено да направи кучетата щастливи по време на последния път от живота им. Валери казва, че иска кучетата да си отидат от тази земя със съзнанието, че са били обгрижвани до последния момент, в който са били сред нас.

Вътре в приюта кучетата разполагат с 17 000кв. м., на които могат да се наслаждават и да се разхождат. В помещенията на сградата има много удобни легла и места за почивка, както лакомства и играчки.

За период от 4 години хосписът е приел около 790 кучета, докато умрат. Валери прави на всеки от тях глинен отпечатък и акварелна картина в знак на почит.

„Прегръщаме се и обикновено плачем заедно. Те са членове на семейството и всички ние ги обичаме. Помагаме на колкото се може повече кучета в напреднала възраст, но сме затрупани от количеството им, а след това и от медицинските разходи. Надяваме се да повишим осведомеността, като покажем голямата нужда от грижи за възрастни кучета, както и осведомеността за нашето обежище.“ Казва Валери.

„Нашата визия е да помогнем на възрастните кучета да се подготвят за края на живота си. На никого от нас не е гарантиран утрешният ден. Можем да се сбогуваме с възрастните животни с уют и любов. Да, боли, но за мен е чест да ги обичам и да се грижа за тях“. Казва Валери.

Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета

ВИЖТЕ СЪЩО: СЛУЖИТЕЛКА НА АРМИЯТА СПАСЯВА ВЪЗРАСТНО КУЧЕ, КОЕТО ПРЕКАРАЛО СЕДЕМ ГОДИНИ В ПРИЮТ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com 

Facebook Comments Box

1 thought on “Жена превръща дома си в кучешки приют и вече се грижи за 80 кучета”

  1. Pingback: Семейство се премества и оставя старото си куче на улицата - polmarworld.com

Comments are closed.