7-годишно момче е обявено за „дете на годината“, след като е спасило повече от 1300 кучета

7-годишно момче е обявено за "дете на годината", след като е спасило повече от 1300 кучета
7-годишно момче е обявено за "дете на годината", след като е спасило повече от 1300 кучета

7-годишно момче е обявено за „дете на годината“, след като е спасило повече от 1300 кучета

Седемгодишният Роман Макконън има мисия да спасява кучета. Любящото момче се фокусира върху по-възрастни и нежелани животни. Те са в списъка на приютите за приспиване, и Роман им помага да намерят дом. Досега е спасил повече от 1300 нежелани кучета и 40 котки. Роман започва да колекционира животни, когато е на четири години, с помощта на майка си. Тя заснемаше на видео очарователния Роман, който си играеше с кучетата и котките в приюта, докато разказваше за всяко от тях. След това тя публикува видеоклипа с тях в социалните си мрежи.

Той прекарва времето си в опознаване на всяко от животните, а след това правят видеоклип, в който той играе и говори за кучетата. Видеоклиповете наистина показват индивидуалността на кучетата. Според Роман той прави това, защото „кучетата нямат нужда да бъдат в приют, те имат нужда да правят нещо“. Роман и майка му основават проекта Freedom Ride – организация, която свързва нежелани кучета в Тексас и Джорджия със семейства в северозападната част на Тихия океан.

На лицето на Роман е изписана любовта и ангажираността му към по-малко обичаните животни. Според майка му той „светва като коледна елха“ всеки път, когато научи, че друго животно е намерило своя дом. Това със сигурност е вдъхновяващо и е лесно да се разбере защо той е обявен за дете на годината на ASPCA.

„Смятам, че е много важно за кучетата, които познавам, да им дам най-добрия шанс да намерят подходящия дом, от който се нуждаят“, казва Роман. „Мисля, че много други млади хора трябва да правят това, което правя аз.“

Тази история стопля сърцата и душите ни! Споделете историята на Роман, за да покажете на света как една състрадателна душа може да спаси толкова много нежелани кучета и котки.

7-годишно момче е обявено за „дете на годината“, след като е спасило повече от 1300 кучета

ВИЖТЕ СЪЩО: МИЛИОНЕР ХАРЧИ ПАРИТЕ СИ, ЗА ДА СПАСЯВА КУЧЕТА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

2 thoughts on “7-годишно момче е обявено за „дете на годината“, след като е спасило повече от 1300 кучета”

  1. Pingback: Дете отказва да остави бездомно куче, блъснато от кола, докато не пристигне помощ

  2. Pingback: Дете отказва да остави бездомно куче, блъснато от кола, докато не пристигне помощ - polmarworld.com

Comments are closed.