Двойка спасява куче, изгубено в планината

Двойка спасява куче, изгубено в планината
Двойка спасява куче, изгубено в планината

Двойка спасява куче, изгубено в планината

Жан Франсоа Боне и Киара Нолан, и двамата лекари, са двойка. Беше техният почивен ден, затова решиха да се разходят в планината Лугнакила в Уиклоу, Ирландия.

Когато се приближили до върха на планината, неочаквано се натъкнали на куче, което било много притеснено, измръзнало и изплашено до смърт.

Двойката го проверила и разбрала, че това е Наоиз – осемгодишен голдън ретривър, който изчезнал преди седмици.

Съобщава се, че кучето се е изгубило на 23 януари по време на семейна разходка в една от най-високите планини в района.

Според двойката те се опитали да го накарат да върви, но кучето било толкова слабо и измръзнало, че не можело дори да лае, камо ли да се движи. По това време климатичните условия били трудни, затова решили да увият кучето в резервните си дрехи, за да го стоплят, и му дали храна.

Киара качила кучето на гърба на приятеля си и започнали да слизат по планината. Било трудно да го носят по този начин. Така с помощта на един шал те направили нещо като импровизиран носител за нея и Киара я сложила обратно на гърба на Жан.

Продължили да вървят пет часа и да изминат повече от 10 километра, докато се върнали до автомобила си. След това я отвели вкъщи, където я нахранили, стоплили и й обърнали необходимото внимание, за да се възстанови; бяха щастливи, че са я спасили.

Ветеринарите се свързали с група за спасяване на животни в района и благодарение на тях откриват семейството на Наоиза. След 15 кошмарни дни, в които не са знаели нищо за домашния си любимец, семейството е щастливо, че са я открили.

Най-накрая се състоя емоционалната среща, след което я завели на ветеринар, за да проверят няколко леки наранявания. Имало няколко порязвания на лапите си, причинени от скалите, които обграждат цялата планина. Бяха и предписани антибиотици, но иначе беше добре.

Двойката записала целия процес на спасяване във видеоклип, който споделят в профила си в Tik Tok и който става популярен. Хората бързо заляха клипа с послания на любов и похвали към лекарите за тяхната героична и добра постъпка.

Благодарение на Жан и Киара, кучето се е събрало с любимото си семейство.

Двойка спасява куче, изгубено в планината

ВИЖТЕ СЪЩО: БОЛНО, БЕЗДОМНО КУЧЕ ОТИВА САМО В СПАСИТЕЛНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПОМОЩ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Двойка спасява куче, изгубено в планината”

  1. Pingback: Малко кученце пазеше цмалко котенце, докато бяха спасени заедно

Comments are closed.