Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

В момента, в който Сюзет Хол чува за бездомно куче от породата бишон, което обикаля от веранда на веранда в търсене на подслон, тя знае как се чувства кучето. Неотдавнашните наводнения в южнокалифорнийския квартал на Хол са принудили спасителката на кучета да напусне къщата си и също като бялото пухкаво кученце тя отчаяно се опитва да намери ново място, което да нарече свой дом.

„Този ден се чувствах толкова разселена, сякаш нямаше къде да отида“, разказва Хол, основателка на организацията за спасяване на кучета Наследството на Логан. „И тогава получих съобщението за кучето.“

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

Съседите забелязали кучето няколко дни по-рано, явно след като семейството му го оставило в близкия парк. По това време в Южна Калифорния имало опустошителни бури и докато дъждът се изливал, уплашеното кученце се отбивало във всяка околна къща с надеждата да бъде спасено.

„Тя се качваше и дращеше по вратата, като казваше: „Пусни ме вътре!“. Хол разказва. „После, когато никой не отговаряше, тя просто седеше и се тресеше“.

Преди да отиде до мястото, където се намирало кучето, Хол публикува информация за него в интернет. Очаквала да завалят съобщения от хора, които твърдят, че са собственици на кучето, както обикновено се случвало с бели, пухкави кучета, но този път било различно.

„Не получихме дори едно“, казва Хол. „Никой не я търсеше.“

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

Щом Хол стигна до квартала, тя започна да прилага всички свои обичайни тактики за залавяне на кучета. Поставила капан, хвърлила няколко лакомства в посока на кученцето, за да го примами, и се скрила. Надявала се, че гладът на кучето ще го отведе право в капана, но вместо това страхът му го отблъснал от него.

Победена, Хол опитва друг подход.

„Тя беше твърде уплашена, за да влезе в капана, затова седнах при нея и й поговорих“, казва Хол. „Казвах ѝ, че разбирам как се чувства. Казвах: „Аз също нямам дом в момента“.

За нейна изненада кученцето се сприятелява с Хол веднага щом тя започва да му говори. Спасителката се приближила до кучето, докато говорела, и накрая била достатъчно близо, за да го докосне.

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

„Бавно се приближих до нея и тя ми позволи да я погаля“, каза Хол. „Това ме шокира.“

След няколко любящи ласки, Хол внимателно постави каишка на врата на кучето, след което го постави в клетка, за да го транспортира безопасно до камиона. Докато пътували, кучето заспало.

Хол завежда кученцето направо при ветеринаря, който скоро му дава положителна оценка. Единственото нещо, което изглеждаше притеснително за кученцето, беше матовата му козина, затова в последния момент се уговориха за къпане.

Докато бръснела сплъстените кичури на кученцето, дресьорката почувствала, че кучето прилича на Никол, затова го нарекла накратко Ники.

Не след дълго Ники имала нова освежаваща прическа и била готова да отиде в приемния си дом.

В момента сладкото кученце чака своето семейство, но Хол има чувството, че няма да отнеме много време някой да се влюби в него.

„Тя е от онези кучета, които всички обичат веднага“, казва Хол. „Тя е толкова добра и дори не лае!“

Хол се надява, че перфектното семейство скоро ще намери Ники, но дотогава спасителката и екипът ѝ ще продължат да поглъщат цялата любов, която Ники може да даде.

„Тя е просто най-сладкото малко куче“, казва Хол. „Сериозно, тя е съвършена.“

Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство

ВИЖТЕ СЪЩО: Бездомно Кученце Не Допуска Никого До Себе Си, Докато Не Среща Най-Сладкото Момиченце

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Бездомно куче ходи от врата на врата за да си намери семейство”

  1. Pingback: Камила, кучето, което умира от тъга - polmarworld.com

Comments are closed.