Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце
Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

Когато жена на име Ейнджъл Джейнс се прибирала вкъщи, забелязала бездомник, който седял край магистралата. Първоначално тя не се замислила много за видяното – докато не забелязала нещо в скута му. Ейнджъл спряла, за да научи повече, и скоро разбрала, че този човек е един от най-благородните хора, които някога е срещала.

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

Ейнджъл се прибирала към дома си в Солт Лейк Сити, Юта, когато забелязала бездомник с табела, която искала пари или работа.

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

В този момент тя забеляза нещо в скута му.

Мъжът, на име Рон, взе цигара и тя видя, че той държи в скута си малко чихуахуа, увито в одеяло. Опитваше се всячески да запази топлината на малкото куче.

Ейнджъл се възхищаваше на грижите и вниманието на мъжа към малкото куче. Тя разговаря известно време с Рон и скоро той я попитал дали ще може да даде добър дом на кучето.

Рон казал на Ейнджъл, че е видял жена, която изхвърлила кученцето на магистралата, и се страхувал, че кучето ще бъде блъснато от кола. Той веднага се затичал и измъкнал малкото куче от опасната магистрала.

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

„Само за краткото време, през което разговаряхме, бях вдъхновена от този сърдечен човек“, разказва Ейнджъл. „Той просто се опитваше да постъпи правилно, така че това куче „да не бъде бездомно като него“.

Въпреки че засега кучето беше в безопасност при Рон, той знаеше, че не може да се грижи за малкото чихуахуа.

За съжаление Ейнджъл няма възможност да се грижи за изоставеното куче у дома, но иска да направи всичко възможно, за да му помогне. Тя споделила историята във Facebook и не след дълго жена на име Катлийн Далман споделила публикацията и описала подробно къде се намират Рон и кучето.

Скоро една дама беше на път да прибере кученцето.

„Няколко минути след публикацията, една дама беше на път да вземе кучето, за да го отгледа“, разказва Катлийн. „Тя предложи на Рон 50 долара в знак на благодарност за това, че го е опазил. Той каза: „Не, просто исках да постъпя правилно“. Но тя настояваше той да вземе парите.“

Когато жената пристигнала, за да вземе чихуахуато, тя трогнала Рон до сълзи.

„Той се разплака, защото успя да помогне на кучето да намери дом“, казва Катлийн. „Каза, че знае какво е да си бездомник и не иска кучето да е бездомно.“

Жената, която взела кучето, била готова да го отглежда, докато му намери постоянен дом. Не след дълго Часити Гиър и дъщеря ѝ пожелали да вземат малкото куче в дома си. Тя го осиновила и го нарекла Лъки Луи.

Сега малкият Лъки Луи има прекрасен живот.

Той е в безопасност, щастлив и много, много обичан. Но Катлийн не можеше да спре да мисли за Рон.

„Бях толкова щастлива, че нещата се развиха добре за кучето, но не можех да спра да мисля за Рон“, каза тя. „Той дори нямаше място за себе си. Затова създадох страница GoFundMe за него. Не знаех дали някой ще дари средства, но след като разгласих информацията, сумата достигна 500 долара“.

Страницата GoFundMe събра над 6 800 долара.

След като събрала първите 500 долара, тя изтеглила сумата и потърсила Рон, за да му я предаде. Той бил в абсолютен шок.

„Беше се разплакал“, казва Катлийн. „Не можеше да повярва, че общността ще направи нещо толкова хубаво за него. Когато му връчих парите, той искаше част от тях да отидат за лечението на кучето. Но аз му казах, че това е само за него.“

Рон разказа на Катлийн, че е преживявал трудни времена и тези пари са променили живота му. Същата вечер той успял да си купи мобилен телефон, за да търси възможности за работа. Добрите му постъпки все още привличат даренията на хората, така че се надяваме той да си стъпи на краката съвсем скоро.

„Сега, когато той има телефон, можем да се свържем с него“, казва Катлийн. „Той наистина иска да си намери работа. Подобно на кучето, всеки заслужава втори шанс в живота.“

Толкова се радваме, че щастливият Луи е в своя вечен дом, а също така е чудесно, че Кейтлин е направила всичко възможно, за да помогне на Рон. Каква прекрасна история за втория шанс!

Вижте емоционалния видеоклип на Катлийн за Рон по-долу.

Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце

ВИЖТЕ СЪЩО: НИКОЙ НЕ ИСКА ТОВА КУЧЕ, ЗАЩОТО ИЗГЛЕЖДА РАЗЛИЧНО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

1 thought on “Бездомник спасява изхвърлено край магистралата кученце”

  1. Pingback: Куче седи и пази бременна приятелка, която е ранена - polmarworld.com

Comments are closed.